Au apărut cartofii noi! Cât a ajuns să coste un kilogram în marile supermarketuri. Prețurile nu sunt deloc mici

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 14 mai 2024, 17:52

Au apărut cartofii noi! Cât a ajuns să coste un kilogram în marile supermarketuri. Prețurile nu sunt deloc mici

Sursa: Pixabay/Captură freshful

Cartofii noi au început să apară pe piețele din România, dar și în supermarket-uri. Cât trebuie să scoată românii din buzunare pentru un kilogram de cartofi noi?

Ce sună mai bine decât o porție de cartofi noi, trași la tigaie și o salată de vară? Românii au dat fuga prin magazine pentru a cumpăra prospețimile verii, care au apărut deja în piețe și supermarket-uri.

Cât costă un kilogram de cartofi noi în marile supermarketuri

Sezonul estival este aproape, iar românii deja își pun în coșurile de cumpărături fructe și legume proaspete, care mai de care.

La mare căutare sunt cartofii noi, care pot fi gătiți sub orice formă și sunt extrem de gustoși. Cât costă un kilogram de astfel de cartofi?

În următoarele imagini am comparat două supermarket-uri și Freshful, aplicație prin intermediul căreia românii aleg în ultimul timp să își facă cumpărăturile.

Citește și: EXCLUSIV Cât sunt dispuși să plătească românii pentru promenada de weekend. Cât costă o cafea pe Calea Victoriei

Dacă pe Freshful un kilogram de cartofi noi se ridică la prețul de 4,48 lei/kg, la Carrefour și Auchan prețul este de 3,99 lei/kg.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

De asemenea, pe Freshful găsim și varianta de cartofi noi eco, care au un preț ușor mai ridicat, fiind vorba de 10,49 lei/kg.

Cât costă un kilogram de cireșe în piețele românești

O altă poftă a verii o reprezintă cireșele, care au început deja să fie la mare căutare prin piețele românești.

Citește și: EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile au stârnit revolta consumatorilor: ,,Nu vreau să mă gândesc la prețul băuturilor alcoolice…”

Dacă pentru cartofi românii trebuie să scoată între 5-10 lei din buzunare, la cireșe prețurile sunt mai piperate, deoarece este extrasezon.

Spre exemplu, în piețele din Constanța un kilogram de cireșe costă foarte. Se pare că oamenii au ajuns să îl compare cu un gram de aur.

Mai exact, la începutul lunii martie, românii au fost nevoiți să plătească aproape 250 lei pentru un kilogram de cireșe.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!