EXCLUSIV Cât sunt dispuși să plătească românii pentru promenada de weekend. Cât costă o cafea pe Calea Victoriei

Author: Laura Macovei
Actualizat: 19 apr 2024, 14:46

EXCLUSIV Cât sunt dispuși să plătească românii pentru promenada de weekend. Cât costă o cafea pe Calea Victoriei

Sursa: PixaBay

Calea Victoriei este deschisă pietonilor timp de următoarele luni, în fiecare weekend. Cât sunt dispuși românii să scoată din buzunar pentru a savura o cafea și o înghețată?

E sâmbătă, ora 14, te plimbi pe Calea Victoriei, iar primul lucru pe care ai vrea să-l faci e să te oprești să savurezi o cafea bună la una din terase. Unde mai pui că ai și poftă de o înghețată.

Câți bani ar trebui să ai în buzunar pentru aceste două plăceri nevinovate?

Cât costă o cafea pe Calea Victoriei

Dacă ar fi să comparăm două restaurante, unul cu specific și altul obișnuit, mai degrabă axat pe cocktail-uri, observăm faptul că prețul cafelei este mai mare la o terasă obișnuită.

Am analizat prețurile de la Boiler x Guido, o terasă cunoscută pentru cafea de specialitate și The Saint, un bar mai degrabă axat pe viața de noapte, respectiv pe cocktail-uri.

Ce spun tinerii despre prețul unei cafele de pe Calea Victoriei?

„Probabil unul din cele mai aglomerate locuri din București unde cu toții alegem să ne bem cafeaua, mai ales în weekend- Calea Victoriei.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

În ceea ce privește raportul calitate-preț, nu pot să neg că prețul este unul puțin piperat în comparație cu o cafenea la fel de bună sau poate mai bună, de cartier.

Desigur, dacă vorbim despre o cafea de specialitate precum cea de la Boiler x Guido, aș spune chiar că este un preț foarte decent dacă luăm în considerare poziția cafenelei și gustul acesteia. Dar dacă facem referire la restul teraselor, unde cafeaua nu are un gust extraordinar, prețul se justifică doar prin poziționarea favorabilă a lor,” a spus Alexandra, o tânără care obișnuiește să își petreacă weekend-urile însorite pe Calea Victoriei, pentru kanald.ro.

Cât costă o înghețată pe Calea Victoriei

În ceea ce privește înghețata, pe Calea Victoriei sunt numeroase gelaterii cunoscute ca cele mai bune din București. Vorbim aici de Gelateria la Romana și Velocita. Prețul pentru o cupă de înghețată se ridică la 13 lei, pe când 2 costă mai bine de 20 de lei.

 

Cu toate acestea, spune Alexandra, prețul la înghețată ar fi unul justificat, având în vedere calitatea acesteia, dar și cantitatea generoasă.

Citește și: EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile au stârnit revolta consumatorilor: ,,Nu vreau să mă gândesc la prețul băuturilor alcoolice…”

„În schimb, dacă avem în vedere cele 2 faimoase gelaterii, consider că își merită locul în top 3 cea mai bună înghețată din București, localizarea acestora fiind un plus clar, dovada fiind coada pe care o întâlnim la orice oră din zi la care alegem să facem o plimbare pe calea Victoriei,” a mai spus aceasta.

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!