Cine este românul care primește cea mai mare pensie din România? Ce meserie a avut românul care primește 6.500 de euro pe lună

,
lucian-netejoru-pensie

Cine este românul care va avea, începând cu 1 iulie, o pensie de 6.500 de euro pe lună?

[Sursa foto: Istock]

Un român va avea, începând cu data de 1 iulie, o pensie de 6.500 de euro pe lună. Suma este mai mare decât salariul net pe care l-a încasat în funcția pe care a avut-o până pe data de 15 mai.


In articol:

Lucian Netejoru a fost șef al Inspecției Judiciare până pe data de 15 mai. Acesta urmează să iasă la pensie vineri, 1 iulie, și va încasa, în fiecare lună, suma de 6.500

de euro, mai mult decât salariul pe care l-a avut pe perioada în care a fost angajat.

Ieșirea la pensie a lui Lucian Netejoru a primit aprobarea din partea Secției pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, conform presshub.ro, conform romaniatv.net.

În anul 2021, Lucian Netejoru avea un salariu de 26.000 de lei net, iar pensia pe care o va încasa, începând cu data de 1 iulie, se va ridica la aproximativ 32.000 de lei net.

Ce prevede Legea statutului procurorilor și judecătorilor?

„Judecătorii, procurorii (…) se pot pensiona la cerere și pot beneficia, la împlinirea vârstei de 60 de ani, de pensie de serviciu, în cuantum de 80% din baza de calcul reprezentată de indemnizația de încadrare brută lunară sau de salariul de bază brut lunar, după caz, și sporurile avute în ultima lună de activitate înainte de data pensionării”, a stabilt Legea cu privire la statutul procurorilor și al judecătorilor.

Lucian Netejoru a beneficiat, la conducerea Inspecției Judiciare, de două mandate. Ultimii ani de profesie ai săi au ieșit în evidență datorită mai multor decizii controversate, printre care se numără și mai multe cercetări disciplinare ce au fost deschise ca urmare a unor sesizări neobișnuite, conform romaniatv.net.

lucianlucian-netejoru-pensie

Cine este românul care va avea, începând cu 1 iulie, o pensie de 6.500 de euro pe lună?

[Sursa foto: g4media.ro]

Mai mult decât atât, Lucian Netejoru se pare că era cel care schimba inspectorii ale căror soluții nu erau aprobate de către conducere.

În continuare, se menționează faptul că, sub conducerea acestuia, Inspecția Juridică a demarat numeroase acțiuni disciplinare care au vizat anumiți procurori ce au instrumentat dosare grele.

Printre aceștia s-a numărat și Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție.

Șeful Casei de Pensii a făcut un anunț important în ceea ce privește pensiile românilor

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a spus că pensionarii care au sub 2.000 de lei pensie lunară, dar care au surse de venit adiacente, nu vor primi ajutorul în valoare de 700 de lei.

Citeste si: Femeile vor ieși mai târziu la pensie. Vârsta de pensionare a acestora va tot continua să crească

„În luna iulie a anului 2022, se acordă un ajutor financiar în cuantum de 700 lei pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarilor din sistemul pensiilor militare de stat și beneficiarilor de drepturi prevăzute de legi cu caracter special plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei ”, s-a arătat în proiectul discutat de Guvern la finalul lunii mai, potrivit  economedia.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Câștigurile la jocurile de noroc, impozitate de 40 de ori mai mult. Propunerea a venit din partea Guvernului

Viktor Orban, UDMR și dubla măsură a politicienilor români

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților din România, a oferit informații suplimentare despre salariile majorate

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies