China instituie treptat carantina COVID-19! Ce oraș a fost închis după ce au fost infectate 18 persoane cu virusul

Autor: Lavinia Medrea
Actualizat: 06 apr 2023, 01:00

China instituie treptat carantina COVID-19! Ce oraș a fost închis după ce au fost infectate 18 persoane cu virusul

Sursa: PixaBay

Un oraș din China a fost băgat în lockdown după ce autoritățile s-au speriat de un posibil val puternic de COVID-19, care ar putea infecta sute de oameni.

O subvariantă Omicron, despre care se spune că s-ar transmite foarte rapid și care este principală în Marea Britanie și SUA, a determinat autoritățile să instituie lockdown pentru o săptămână într-un oraș din China, relatează Știrile Kanal D.

China a băgat în carantină un oraș pentru o săptămână, după ce s-au infectat 18 persoane

„Subvarianta Omicron BA.5 este chiar mai transmisibilă și se răspândește mai repede decât tulpina anterioară BA2.2 și este mai probabil să scape de anticorpi”, a spus Zhang.

Oficialul orașului, Zhang Xuedong a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că Xi’an va institui „măsuri de control temporar de șapte zile” care  „ar permite societății să se liniștească cât mai mult posibil, să reducă mobilitatea și să reducă riscul de infecție”

Citeste si: Țările în care turiștii sunt obligați să prezinte certificatul verde COVID-19. Ce trebuie să știe românii înainte de a-și planifica vacanța de vară

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Trebuie să luptăm atât împotriva timpului, cât și împotriva virusului pentru a ne proteja împotriva tuturor riscurilor posibile și a pericolelor ascunse și pentru a evita în mod decisiv o explozie în răspândirea comunitară”, a declarat Zhang.

Noua subvariantă a virusului COVID-19 este cea mai periculoasă de până acum. A luat naștere în India

Noua subvariantă a virusului COVID-19, care a luat naștere în India, este mult mai periculoasă față de variantele existente până acum.

„Cred că există o limită în acest sens. Deja actuala variantă BA.5 este eficientă și o vedem în numărul mare de infecții pe care le provoacă. Nu știu însă cât de mult poate crește capacitatea de contagiune. Și nu cred că este un proces care se poate repeta la infinit”, a explicat un virusolog italian.

Citeste si: Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

„Dacă vor exista variante capabile să înlocuiască BA.5, ceea ce nu este ușor, tendința va fi o capacitate crescută de infectare, dar nu dincolo de anumite limite, pentru că această proteină nu poate suporta atât de mult”, a mai precizat, în continuare, expertul.