China instituie treptat carantina COVID-19! Ce oraș a fost închis după ce au fost infectate 18 persoane cu virusul

,
Covid

China instituie treptat carantina COVID-19! Ce oraș a fost închis după ce au fost infectate 18 persoane cu virusul

[Sursa foto: PixaBay]

Un oraș din China a fost băgat în lockdown după ce autoritățile s-au speriat de un posibil val puternic de COVID-19, care ar putea infecta sute de oameni.


In articol:

O subvariantă Omicron, despre care se spune că s-ar transmite foarte rapid și care este principală în Marea Britanie și SUA, a determinat autoritățile să instituie lockdown pentru o săptămână într-un oraș din China, relatează Știrile Kanal D.

China a băgat în carantină un oraș pentru o săptămână, după ce s-au infectat 18 persoane

Covid

China a băgat în carantină un oraș pentru o săptămână, după ce s-au infectat 18 persoane

[Sursa foto: PixaBay]

„Subvarianta Omicron BA.5 este chiar mai transmisibilă și se răspândește mai repede decât tulpina anterioară BA2.2 și este mai probabil să scape de anticorpi”, a spus Zhang.

Oficialul orașului, Zhang Xuedong a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că Xi’an va institui „măsuri de control temporar de șapte zile” care  „ar permite societății să se liniștească cât mai mult posibil, să reducă mobilitatea și să reducă riscul de infecție”

Citeste si: Țările în care turiștii sunt obligați să prezinte certificatul verde COVID-19. Ce trebuie să știe românii înainte de a-și planifica vacanța de vară

„Trebuie să luptăm atât împotriva timpului, cât și împotriva virusului pentru a ne proteja împotriva tuturor riscurilor posibile și a pericolelor ascunse și pentru a evita în mod decisiv o explozie în răspândirea comunitară”, a declarat Zhang.

Noua subvariantă a virusului COVID-19 este cea mai periculoasă de până acum. A luat naștere în India

Noua subvariantă a virusului COVID-19, care a luat naștere în India, este mult mai periculoasă față de variantele existente până acum.

„Cred că există o limită în acest sens. Deja actuala variantă BA.5 este eficientă și o vedem în numărul mare de infecții pe care le provoacă. Nu știu însă cât de mult poate crește capacitatea de contagiune. Și nu cred că este un proces care se poate repeta la infinit”, a explicat un virusolog italian.

Citeste si: Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

„Dacă vor exista variante capabile să înlocuiască BA.5,

ceea ce nu este ușor, tendința va fi o capacitate crescută de infectare, dar nu dincolo de anumite limite, pentru că această proteină nu poate suporta atât de mult”, a mai precizat, în continuare, expertul.   

 

Citește-ne pe

Citește și:

Aer în loc de combustibil la benzinărie: „Ia uite cum se alimentează un camion cu aer, cum se fură la pompă“ VIDEO

Valul 6 de COVID-19 în România. Alexandru Rafila a anunțat când ar putea fi atins vârful valului 6 și ce scenarii iau în calcul autoritățile: „Putem avea 10.000 de cazuri pe zi”

Marea Britanie se topește - Avertizare de căldură extremă pentru regiuni din Anglia şi Ţara Galilor

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Revin restricțiile în România?! Avocatul Gheorghe Piperea: Nu sunt deloc optimist

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies