Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

,
Covid

Coreea de Nord a fost băgată în carantină totală fără niciun caz de COVID-19 raportat. Cum explică autoritățile această decizie

[Sursa foto: Twitter]

Fără niciun fel de motiv, Phenianul, capitala Coreei de Nord, a fost băgată în lockdown. Nu există un motiv cert și nu este prima dată când se întâmplă acest lucru.


In articol:

Phenianul, capitala Coreei de Nord, a fost băgată, fără niciun motiv, în lockdown. Deocamdată nu există o explicație concertă pentru această decizie, dar există speculații potrivit cărora acest lockdown reprezintă  „o carantină națională” sau „o problemă națională”. Acest lucru nu se întâmplă pentru prima dată.

În trecut, autoritățile au mai instituit lockdown când nivelul de poluare a fost extrem de ridicat.

Coreea de Nord, băgată în lockdown fără niciun motiv

Covid

Coreea de Nord, băgată în lockdown fără niciun motiv

[Sursa foto: Twitter]

Se pare că, într-o după-amiază, cetățenilor din Phenian li s-a spus, brusc, în timpul după-amiezii, să intre înapoi în case, potrivit NK News, site-ul din Coreea de Sud care urmărește tot ce se întâmplă în Coreea de Nord.

În acest fel, s-ar fi format cozi la stațiile de autobuz și coloane de oameni care mergeau pe jos, încercând să ajungă acasă cât mai repede. Singurii care nu au intrat în case sunt oamenii care trebuie să se ocupe cu muncile câmpului. Aceștia au fost văzuți muncind în continuare.

Citeste si: Coreea de Nord ar putea face un test nuclear pe 15 aprilie, cu ocazia zilei de naștere a lui Kim Ir Sen, fondatorul dinastiei la putere în țară

Informațiile și carantina total nu pot fi analizate din surse independente, pentru că ambasadele din Coreea de Nord sunt aproape goale de doi ani, de când au fost închise granițele cu China și Rusia, ca măsură de reducere a răspândirii virusului COVID-19.

Coreea de Nord nu a mai înregistrat niciun caz de COVID-19

Așadar, în mod oficial, Phenianul nu a raportat niciun caz de COVID-19 și nu a acceptat vaccinuri din străinătate, nici măcar cele oferite de chinezi, Coreea de Nord și Eritreea sunt singurele țări din lume care nu au făcut o campanie de vaccinare anti-COVID-19.

Citeste si: Phenianul a avertizat că va lovi Coreea de Sud dacă va fi atacat: „Forța noastră de luptă își va îndeplini în mod inevitabil datoria”

În urmă cu o săptămână, linia de legătură feroviară cu China a fost iar închisă, din cauza faptului că virusul COVID-19 a revenit în provinciile chineze de graniță Liaoning și Jilin, potrivit b1tv.ro.

Rodong

Sinmun, un cotidian din Phenian, continuă să recomande oamenilor să poarte mască și să respecte măsurile de protecție și de igienă pentru a preveni răspândirea și infectarea cu virusul COVID-19. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Decizie istorică a UE: Maşinile pe benzină şi motorină, interzise. Cum îi va afecta măsura pe români

Armata Rusiei a simulat tiruri de rachete cu capacitate nucleară. Ofensiva militară rusă continuă în Ucraina

Anunțul zilei vine de la ministrul Boloș: România a finalizat documentația pentru accesarea a 44 de miliarde de euro

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică. Ce țintă a avut Kim Jong Un

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies