Revin restricțiile în România?! Klaus Iohannis a spus-o clar: Sper să aibă dreptate

Autor: Marina Ionescu

Românii se pregătesc de reintroducerii restricțiilor anti-coronavirus? Anunțul făcut de Klaus Iohannis.

Recent, Alexandru Rafila a estimat o creștere a numărului de cazuri de COVID. Astfel, Klaus Iohannis a vorbit despre posibilitatea reintroducerii restricțiilor anti-coronavirus în România.

Citeste si: Valul 6 de COVID-19 în România. Alexandru Rafila a anunțat când ar putea fi atins vârful valului 6 și ce scenarii iau în calcul autoritățile: „Putem avea 10.000 de cazuri pe zi”

Revin restricțiile în România?! Klaus Iohannis a spus-o clar: Sper să aibă dreptate

În urma unor discuții cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre pandemia de coronavirus, Klaus Iohannis a dezvăluit că șeful de la Sănătate nu are în plan reintroducerea restricțiilor împotriva acestui virus.  În acst context, șeful statului a precizat că speră ca acesta să aibă dreptate.

„Mi-a spus că nu se gândeste la măsuri restrictive, ci doar la recomandări, eu sper să aibă dreptate”, a spus președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Revin restricțiile în România?! Avocatul Gheorghe Piperea: Nu sunt deloc optimist

 Alexandru Rafila, despre numărul cazurilor de coronavirus din România

În urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății a anunțat că este estimată o creștere a numărului cazurilor de coronavirus în perioada următoare. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Având în vedere că au trecut cel puţin 5 luni de la valul iniţial, valul din ianuarie-februarie, şi majoritatea celor vaccinaţi cu 3 doze au cel puţin 6 luni de la încheierea acestei vaccinări cu 3 doze, este clar că există o eludare a răspunsului imun şi practic această subvariantă Omicron BA5 produce infecţii şi la persoanele vaccinate şi la cele trecute prin boală.

Aşa că estimăm o creştere în perioada următoare fără să avem însă posibilitatea unei predicţii extrem de riguroase, avem totuşi două scenarii: unul, în care vârful acestui mini-val sau val,

o să vedem în funcţie de numărul de cazuri, o să fie undeva între 7 şi 10 august, cea de-a doua variantă, mai puţin optimistă, în care vârful acestui val va fi spre sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie”, spune Alexandru Rafila.

Citeste si: OMS susține că numărul cazurilor de COVID-19 va crește în această vară. În România, numărul infectărilor a ajuns la 4.000

70.000 de cazuri săptămânal

De asemena, Alexandru Rafila spune că estimează că vor fi înregistrate 70.000 de cazuri săptămânal, respectiv 10.000 de cazuri în fiecare zi.

„Din ceea ce am citit şi pentru alte state, prezumţia este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârşitul lunii iulie. Ştiţi bine că noi avem un decalaj de 2 săptămâni faţă de restul UE şi din cauza asta un scenariu rezonabil probabil că o să fie între 14 şi 21 august”, a precizat ministrul Sănătăţii.