Alexandru Rafila, anunțul momentului despre variola maimuței. Ce trebuie să facă românii neapărat

,
alexandru-rafila-variola-maimuței

Alexandru Rafila a spus ce trebuie să facă românii, pentru ca variola maimuței să nu se extindă

[Sursa foto: Facebook: Alexandru Rafila]

Alexandru Rafila a spus ce trebuie să facă românii, pentru a se proteja împotriva variolei maimuței. Cum în țara noastră, până în acest moment, au fost confirmate primele cazuri, iar numărul lor crește alarmant în alte țări, ministrul Sănătății le spune românilor la ce să fie atenți.


In articol:

În România, primele patru cazuri de variola maimuței au fost deja confirmate. Chiar dacă numărul este mic, posibilitatea ca acesta să se transmită mai departe l-a îngrijorat pe ministrul Sănătății care a spus ce ar trebui să facă oamenii, pentru a se feri de acest virus.

Conform romaniatv.net, Rafila i-a îndemnat pe oamnei să nu întrețină relații sexuale cu oricine și să folosească protecție atunci când întrețin relații intime. Mai mult decât atât, din cauza faptului că nu se știu foarte multe lucruri despre variola maimuței, cea mai bună „armă” este prevenția.

De asemenea, Rafila a vorbit și despre anchetele epidemiologice care au fost realizate în ceea ce privește cele patru persoane care au fost testate pozitiv pentru variola maimuței. Acesta a mărturisit că ancetele au fost efectuate și vor continua, făcând o comparație cu primele săptămâni în care COVID-19 apăruse pe teritoriul țării noastre.

Citeste si: România urmează să primească 4.500 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, anunță Alexandru Rafila: „Se fac două doze”

alexandru-rafila-variola-maimuței-prevenție

Alexandru Rafila a spus ce trebuie să facă românii, pentru ca variola maimuței să nu se extindă

[Sursa foto: Facebook: Alexandru Rafila]

Alexandru Rafila apelează la înțelegere din partea oamenilor, pentru a stopa variola maimuței

„Aş vrea să fac şi eu o clarificare, pentru că eu am dat un interviu câtorva colegi odată, la Parlament, apropo de acest subiect legat de variola maimuţei. Eu am recomandat utilizarea prezervativului sau chiar abstinenţa în situaţia raporturilor sau relaţiilor cu persoane întâmplătoare, cu persoane necunoscute. Nu se referă la o viaţă fără riscuri, deci cine îşi asumă astfel de riscuri…

Am dat o astfel de recomandare, în mod evident fiind vorba de o boală care se transmite printr-un contact apropiat, prelungit, prin intermediul secreţiilor, calea de transmitere sexuală este una dintre cele mai importante la această boală şi evitarea relaţiilor cu persoane necunoscute, în mod evident, este o măsură de protecţie individuală pe care putem să o luăm cu toţii cei care suntem, să spunem, la risc sau persoanele care sunt la risc pentru aşa ceva.

Aţi văzut că, în cazul primei persoane infectate, s-a găsit şi partenerul acelei persoane, care şi el, la rândul lui, era infectat. Pe măsură ce lucrurile astea progresează, se înmulţeşte numărul de cazuri, vă daţi seama că intrăm într-un soi de rutină şi în cazul acestei boli. Gândiţi-vă ce s-a întâmplat când au fost primele cazuri de infecţie cu noul coronavirus!

Citeste si: Variola maimuței se extinde. Zeci de cazuri au fost înregistrate într-o altă țară europeană

Ulterior, anchetele epidemiologice, investigarea a devenit ceva curent, de rutină şi, probabil, că aşa se va întâmpla şi în acest caz. Însă, repet, e sezonul estival, sunt multe evenimente în toată ţara, în Europa şi recomandarea aceasta de precauţie în alegerea partenerilor cred că trebuie să rămână în vigoare, pentru ca să putem să ţinem lucrurile sub control”, a spus Alexandru Rafila, potrivit romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

România urmează să primească 4.500 de doze de vaccin împotriva variolei maimuței, anunță Alexandru Rafila: „Se fac două doze”

Vladimir Putin le-a luat urma. Rușii care vor să fugă în Georgia primesc citații la graniță, fiind convocaţi în cadrul mobilizării

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

A fost înregistrat al patrulea caz de variola maimuței în țara noastră. Bolnavul este contact direct cu primul diagnosticat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies