Variola maimuței se extinde. Zeci de cazuri au fost înregistrate într-o altă țară europeană

,
variola-maimuței-italia-ungaria

Variola maimuței se extinde. Zeci de cazuri au fost înregistrate într-o țară europeană în care trăiesc mulți români

[Sursa foto: Istock]

Variola maimuței continuă să se extindă cu rapiditate. De data aceasta, noi cazuri au fost înregistrate într-o țară europeană. Numărul cazurilor este în continuă creștere în Europa și lumea se întreabă dacă se va transforma în a doua pandemie.


In articol:

Italia este o altă țară care se confruntă cu variola maimuței. Mai exact, pe teritoriul său, au fost înregistrate 20 de cazuri, iar numărul lor urmează să fie din ce în ce mai mare în viitorul apropiat.

Conform ministrului adjunct al Sănătății din Italia, cele mai multe cazuri provin de la persoanele care au fost în țările care se confruntau, deja, cu focare.

Citeste si: Variola maimuței începe să se răspândească într-un ritm alarmant. Număul cazurilor este în continuă creștere

„Avem 20 de cazuri în Italia, 19 sunt persoane care au călătorit acolo unde a existat un focar de infecţie. Există o perioadă de incubaţie de câteva săptămâni, deci este clar că vom avea mai multe (n.r. cazuri) în zilele următoare”, a spus Pierpaolo Sileri pentru Rai Radio 1, citează Romaniatv.net.

Ungaria a confirmat și ea primul caz

Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuței și, la fel ca în celelalte cazuri, se așteaptă ca numărul infectaților să fie mult mai mare. În țara vecină este vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani despre care, în prezent, autoritățile încearcă să afle dacă a călătorit în afara țării.

Cu toate că virusul este la granița cu țara noastră, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că nu avem de ce să ne îngrijorăm, deoarece acesta nu va „trece granița”.

variola-maimuței-italia-ungaria

Variola maimuței se extinde. Zeci de cazuri au fost înregistrate într-o țară europeană în care trăiesc mulți români

[Sursa foto: Istock]

Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță.

Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz.

Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că, pentru un contact, e necesară administrarea a două doze”, a spus Alexandru Rafila, potrivit Observatornews.ro.

Primul caz de infectare al unui roman fusese raportat în Grecia

Printre persoanele infectate cu variola maimuței se numără și un român, însă acesta se afla pe teritoriul Greciei atunci când a fost testat pozitiv. Cu toate acestea, ulterior, s-a demonstrat că pacientul avea, de fapt, varicelă.

„În urma informărilor realizate la nivelul Ministerului Sănătății, prin discuții cu Misiunea română în Republica Elenă, am fost informați că diagnosticul de variola maimuței pentru cetățeanul roman, care a fost internat într-un spital din Atena, a fost infirmat. Pacientul a fost diagnosticat cu varicelă, starea lui de sănătate e bună și a fost externat”, a fost mesajul transmis de Ministerul Sănătății, conform Digi24.ro.

Citeste si: Ce este și cum se manifestă variola maimuței, boala pentru care nu s-a descoperit încă leac. Simptomele care îți arată că ai contractat virusul

„Variola maimuţei nu a fost detectată în urma analizelor serologice la bărbatul internat la spitalul Attikon, însă varicela a fost detectată în urma a două testări succesive”,  a spus și organizația de sănătate publică în cadrul unui comunicat.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Bătaie generală la Untold, în faţa scenei la concertul lui David Guetta VIDEO

Carmen Harra, previziuni terifiante despre variola maimuței și evoluția războiului în Ucraina: "Altă nenorocire"

Zelenski somează comunitatea internațională: 'Teroarea nucleară rusă necesită un răspuns mai puternic'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se introduce carantina obligatorie pentru variola maimuței. România cumpără primele doze de vaccinuri

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies