Alexandru Rafila vorbește despre termenul limită de construcție al spitalelor regionale. Cât mai au românii de așteptat până când vor fi gata

,
alexandru-rafila-spital-regional-cluj-iași-craiova

Alexandru Rafila vorbește despre termenul limită de construcție al spitalelor regionale

[Sursa foto: Facebook]

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre data la care spitalele regionale ar trebui să fie gata. Acesta susține că proiectarea celor de la Iași și de la Cluj a început deja. Cu toate acestea, românii vor mai avea mult și bine de așteptat.


In articol:

Alexandru Rafila a făcut declarații despre spitalele regionale care urmează să se construiască. Acesta susține că acestea ar trebui să fie gata până la finalul anilor 2026-2027, iar discuții pentru spitalele regionale de la Cluj și de la Iași urmează să fie purtate cu mai mulți proiectanți.

„Spitalele regionale ar trebui să fie gata până la sfârşitul anului 2026 – 2027. Important este că proiectele pentru două dintre ele au început, proiectarea a început. Am avut o întâlnire cu proiectanţii zilele trecute pentru Spitalul regional Iaşi şi Spitalul regional Cluj.

După discuţiile cu ei, chiar încearcă să reducă, dacă se poate, termenul de execuţie al proiectului, încât în trimestrul doi al anului 2023 să avem proiectele gata şi să se poată organiza licitaţia pentru construcţia efectivă a celor două spitale”, a spus Alexandru Rafila după o ședință de Guvern, relatează Agerpres, citează Romaniatv.net.

Alexandru Rafila a vorbit și despre spitalul care urmează să fie construit la Craiova

„Construcţiile încep după ce se termină proiectarea. Am spus că proiectele se termină anul viitor. Deci, nu poate să înceapă construcţia anul acesta, din moment ce proiectele se termină anul viitor”, a mai spus acesta.

Citeste si: Noua alocație de hrană pentru pacienți poate fi aplicată de la 1 iunie. Despre ce sumă este vorba

„Mă gândesc cu foarte multă speranţă şi încredere la viitorul spital regional din Craiova. Informaţia este următoarea: în momentul de faţă, s-a terminat perioada de precalificare. Cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea acestui spital au fost selectate şi informaţia pe care o am de la colegii mei, care se ocupă de acest lucru, este că, în luna iulie sau august, se va semna contractul pentru proiectarea acestui spital. Ştiţi bine că la celelalte două spitale, Iaşi şi Cluj, acest lucru deja s-a întâmplat.

alexandru-rafila-spital-regional-cluj-iași-craiova

Alexandru Rafila vorbește despre termenul limită de construcție al spitalelor regionale

[Sursa foto: Facebook]

Trebuie să intre şi Craiova în linie dreaptă în ceea ce priveşte dezvoltarea Spitalului Regional care este important şi probabil că are şi o semnificaţie atât pentru locuitorii regiunii, cât şi pentru personalul medical”, a declarat Alexandru Rafila, în luna aprilie, conform G4media.ro.

Ce spune Alexandru Rafila despre cazul de variola maimuței înregistrat în Ungaria

„Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz.

Citeste si: Variola maimuței se extinde. Zeci de cazuri au fost înregistrate într-o altă țară europeană

Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că, pentru un contact, e necesară administrarea a două doze ”,  a spus Alexandru Rafila, potrivit  Observatornews.ro.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Mărturiile şoferiţei care a omorât patru muncitori la Iaşi. Femeia spune că n-a fost acolo, ci se uita la desene animate

Noua alocație de hrană pentru pacienți poate fi aplicată de la 1 iunie. Despre ce sumă este vorba

Sorin Cîmpeanu pune presiune: Pentru orice cadru didactic, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Român aflat în vacanță în Grecia, suspect de variola maimuței. Bărbatul este tratat într-un spital din Atena

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies