30 de avioane militare au fost trimise de China în zona de apărare aeriană a Taiwanului. Forțele aeriene taiwaneze le-au interceptat

Autor: Andreea Buinoschi

30 de avioane militare au fost trimise de China în zona de apărare aeriană a Taiwanului

Sursa: Unsplash

China a trimis, și nu pentru prima dată, 30 de avioane militare în zona de apărare a Taiwanului. Aceasta este cea mai mare incursiune de la finalul lunii ianuarie, iar forțele aeriene taiwaneze au fost cele care au interceptat aeronavele.

Conform Ministerului Apărării din Taiwan, relatează Biziday.ro, forțele aeriene au avertizat aeronavele chineze prin intermediul unei intervenții. În tot acest timp, sistemele de rachete au monitorizat aeronavele chineze care au survolat partea de nord-est a Insulei Pratas, ce este administrată de Taiwan.

Cu toate acestea, niciun foc de armă nu a fost tras, iar spațiul aerian al Taiwanului nu a fost pătruns de avioanele Beijingului.

Aceasta a fost cea mai mare incursiune a forțelor chineze în Taiwan de la finalul lunii ianuarie. Pe data de 23 ianuarie, 39 de avioane din China au intrat în zona de identificare aeriană a Taiwanului. Cu toate acestea, niciun comentariu nu a venit din partea Ministerului Apărării din China.

Ce spune Taiwan despre acțiunile Chinei

În trecut, Taiwanul a declarat că aceste misiuni au un scop foarte precis.

Mai exact, acestea au rolul de a proteja suveranitatea țării”. 

Citeste si: După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

De asemenea, Taiwan susține că aceste activități militare sunt desfășurate cu scopul de a epuiza forțele sale, dar și pentru a se vedea cum statul insular va răspunde, dacă o situație de criză va începe.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Statele Unite ale Americii susțin că vor apăra Taiwan în cazul unui atac început de China

Se pare că posibilitatea începerii unui conflict armat între China și Taiwan preocupă din ce în ce mai mult Statele Unite ale Americii.

Tocmai din acest motiv, Joe Biden a intervenit și a spus că Statele Unite ale Americii vor interveni și vor sprijini Taiwan, în cazul în care China va începe un atac, relatează Stiridiaspora.ro.

Da.

Acesta este angajamentul pe care ni l-am luat”, a declarat președintele SUA în cadrul unei conferințe de presă ce a fost ținută la Tokyo în a doua jumătate a lunii mai. Mai mult decât atât, acesta a spus că, în cazul în care China va ataca, „va disloca întreaga regiune şi va fi o altă acţiune similară cu ceea ce s-a întâmplat în Ucraina”.

Joe Biden a spus că războiul din Ucraina afectează securitatea mondială

„Războiul din Ucraina nu are consecinţe doar asupra Europei, ci este un atac împotriva democraţiei şi a principiilor fundamentale ale suveranităţii şi ale integrităţii teritoriale.

Citeste si: Joe Biden vrea alte reguli pentru achiziționarea armelor după atacul armat din SUA: “Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?”

Cred cu adevărat că suntem într-un moment de referinţă din istoria mondială. Totul se schimbă atât de rapid, încât cred că vom mai vedea astfel de lucruri, vorbim de o competiţie între democraţii şi autocraţii.

Modul în care vom răspunde nu implică doar o alianţă regională, ci una globală. Există o mulţime de lucruri care decid dacă o democraţie poate să fie sprijinită sau nu în mijlocul acestor schimbări incredibile cu care ne confruntăm. Amândoi (Joe Biden şi preşedintele sud-coreean, n.red.) am convenit că trebuie sprijinită şi că împreună putem juca un rol important în îndeplinirea acestei sarcini”, a spus Biden.