După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

,
joe-biden-coreea-de-sud-rachete

După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Sud a lansat trei rachete balistice

[Sursa foto: Facebook]

Miercuri, Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice în partea coastei de est, la scurt timp după ce Joe Biden s-a întors în Statele Unite ale Americii, din Japonia. Liderul de la Casa Albă a avut o vizită oficială, aceasta având scopul de a descuraja materializarea programului nord-coreean nuclear.


In articol:

Conform Statului Major din Coreea de Nord, relatează Mediafax.ro, rachetele balistice au fost lansate în nici 60 de minute.

Mai mult decât atât, de la începutul acestui an, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete, printre ele numărându-se unele rachete hipersonice, până la cele balistice, acest lucru nemaiavând loc de acum cinci ani.

Coreea de Nord pregătește testarea unei rachete nucleare

Potrivit Reuters, Coreea de Nord nu se oprește aici și își dorește ca, pentru prima dată în ultimii cinci ani, să testeze și o rachetă nucleară, lucru ce a stârnit îngrjorări puternice la nivel international.

Citeste si: Coreea de Nord ar fi lansat prima rachetă balistică intercontinentală din ultimii cinci ani! Proiectilul a explodat la lansare

Lucrurile s-au precipitat și mai tare, în special din cauza faptului că marți, cu foarte puțin timp înainte ca Biden să se întoarcă în America, mai multe patrule comune au fost efectuate în zonele de apărare aeriană ale Coreei de Nord și ale Japoniei de către bombardiarele chinezești și de către cele rusești.

joe-biden-coreea-de-sud-rachete

După plecarea lui Joe Biden din Japonia, Coreea de Sud a lansat trei rachete balistice

[Sursa foto: Facebook]

Joe Biden a vorbit despre modul în care războiul din Ucraina afectează securitatea mondială

„Războiul din Ucraina nu are consecinţe doar asupra Europei, ci este un atac împotriva democraţiei şi a principiilor fundamentale ale suveranităţii şi ale integrităţii teritoriale.

Cred cu adevărat că suntem într-un moment de referinţă din istoria mondială. Totul se schimbă atât de rapid, încât cred că vom mai vedea astfel de lucruri, vorbim de o competiţie între democraţii şi autocraţii.

Modul în care vom răspunde nu implică doar o alianţă regională, ci una globală. Există o mulţime de lucruri care decid dacă o democraţie poate să fie sprijinită sau nu în mijlocul acestor schimbări incredibile cu care ne confruntăm. Amândoi (Joe Biden şi preşedintele sud-coreean, n.red.) am convenit că trebuie sprijinită şi că împreună putem juca un rol important în îndeplinirea acestei sarcini", a spus Joe Biden.

Citeste si: Coreea de Nord ar fi început restaurarea sitului de testare nucleară Punggye-ri, închis în 2018: „A fost detectată activitatea de refacere a unei părți a tunelurilor”

Joe Biden vede cu ochi foarte buni alianța ce a luat naștere între Coreea de Sud și Statele Unite ale Americii

„Sunt convins că alianţa Coreei de Sud cu Statele Unite, care vizează să apere valorile democraţiei şi ale drepturilor omului, nu poate decât să se îmbunătăţească în viitor”, a scris Joe Biden înainte de a efectua vizita oficială, conform G4media.ro.

Cu toate acestea, Ha Tae-keung, un deputat din Coreea de Sud, susținea, citând informații clasificate ale Serviciului Național sud-coreead de Informații, că pregătirile unui test nuclear s-au încheiat, iar ei (nord-coreenii) aşteaptă doar momentul potrivit”.

De asemenea, Bill Burns, directorul CIA, susține că, în aceste momente, China urmărește cu foarte mare atenție consecințele cărora este supusă Rusia pentru ca, în cazul unui atac asupra Taiwanului, să știe ce greșeli să nu facă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Canalul Siret-Bărăgan putea iriga 10% din agricultura României. Cât de realist este noul plan al lui Petre Daea

Kim Jong Un este suspectat că ar fi început testarea „Rachetei Monstru a lui Kim”, după ce un „proiectil neidentificat” a fost lansat din Coreea de Nord în Marea Japoniei

Lionel Messi, chemat să salveze viața unui tânăr condamnat la moarte în Arabia Saudită

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Cum poți să plătești parcarea în București, începând cu 15 august 2022. Ce pățesc șoferii care nu achită noile tarife

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies