Joe Biden vrea alte reguli pentru achiziționarea armelor după atacul armat din SUA: “Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor?”

,
Joe Biden

Joe Biden vrea reglementarea circulației armelor de foc după atacul armat din Texas

[Sursa foto: Facebook Joe BIden]

Președintele SUA, Joe Biden, a îndemnat la înfruntarea lobby-ului armelor după atacul armat din SUA, soldat cu 15 morți.


In articol:

“Speram devenind preşedinte să nu am de a face cu asta”, a spus președintele Joe Biden într-o declarație de presă la Casa Albă, susținută la câteva ore de la masacrul din Texas.

“Când, pentru numele lui Dumnezeu, vom înfrunta lobby-ul armelor? Sunt dezgustat şi obosit.

Nu-mi spuneţi că nu putem avea un impact asupra acestui măcel. Fabricanţii de arme au petrecut două decenii promovând agresiv armele de asalt care le aduc cele mai importante profituri", a declarat Joe Biden, îndemnând la “transformarea durerii în acţiune”.

Conservatorii au refuzat până acum să aplice o interdicţie privind comercializarea puştilor de asalt către civili, precum cea care a existat în Statele Unite între 1994 şi 2004 pentru anumite arme semiautomate, relatează financialintelligence.ro.

“Pe cei care blochează sau întârzie legislaţia de bun simţ privind armele (…) nu îi vom uita”, a mai spus Joe Biden. Președintele american nu poate decât limitat să controleze circulația armelor de foc.

“A pierde un copil este ca şi cum ţi s-ar smulge o parte din suflet”, a mai spus Joe Biden în declarația de presă. Biden a pierdut doi copii în trecut, o fiică bebeluș, într-un accident, și un fiu, Beau Biden, din pricina cancerului.

Împreună cu soția sa, Jill, Joe Biden i-a îndemnat pe americani să se roage pentru familiile victimelor atacului din Texas.

“Vor avea nevoie de mult ajutor, de multe rugăciuni”, a afirmat Joe Biden.

Atac armat SUA

Atacatorul de 18 ani a fost ucis de forțele de ordine după ce a omorât cel puțin 21 de persoane într-o școală din Texas

[Sursa foto: pexels.com]

Cel puțin 21 de morți în urma unui atac armat la o școală din Texas

Cel puțin 21 de persoane, 19 elevi și doi adulți, au fost uciși, marți, într-un atac armat la o școală primară din Texas.

Atacatorul, în vârstă de 18 ani, ucis de forțele de ordine după ce a comis masacrul, a intrat înarmat cu un pistol și o pușcă în școala primară Robb din orașul Uvalde, din apropiere de San Antonio, și a început să tragă cu armele de foc.

Guvernatorul din Texas, Greg Abbott, a anunțat că suspectul atacului a fost ucis de forțele de ordine care au intervenit la fața locului.

Acesta este cel mai grav atac armat ce a avut loc într-o școală din SUA din ultimii aproape zece ani.

Suspectul și-a împușcat și propria bunică înainte de a comite masacrul.

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Profesoara care a creat un Silicon Valey în Prahova. Foştii ei elevi lucrează la marile companii IT din lume

Alertă alimentară! Focar de salmonella, descoperit la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume

BNR a obținut un super-profit de 2 miliarde lei în 2021/ De 3 ori mai mare decât cel planificat

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Joe Biden, concluzie despre războiul dintre Rusia - Ucraina, la finalul summitului de la Madrid: „Războiul s-ar putea încheia mâine dacă Rusia își încetează comportamentul...

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies