Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

,
tranșa-doi-bani-carduri-sociale-marcel-boloș

Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

[Sursa foto: Facebook: Marcel Ioan Boloș]

Marcel Boloș, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, a spus când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Încă 150.000 de persoane sunt considerate eligible și vor primi și ele acest ajutor din partea Statului.

Marcel Boloș a spus când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Acestea sunt alimentate de patru ori în decursul anului 2022, iar prima tranșă de bani a venit în luna iunie.

Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale?

Conform actualizărilor făcute de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, peste 2,5 milioane de persoane vor beneficia de ajutorul de 250 de lei venit din partea Statului. Acesta se acordă o dată la două luni și poate fi folosit pentru achiziționarea de alimente sau de mese calde.

A doua tranșă de bani va ajunge și la alte 150.000 de persoane care, în urma recalculărilor Ministerului, au fost declarate eligibile. Cardurile sociale ale acestora vor intra în posesia lor până pe data de 3 septembrie.

Până pe 8 septembrie, cardurile sociale ar trebui să fie reîncărcate cu suma de 250 de lei. „După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Citeste si: Ce se întâmplă cu persoanele care nu au primit voucherele sociale, pentru că nu au fost acasă. Anunțul de ultim moment al lui Marcel Boloș

tranșa-doi-bani-carduri-sociale-marcel-boloș

Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

[Sursa foto: Facebook: Marcel Ioan Boloș]

Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a spus Marcel Boloș, conform romaniatv.net.

Încă 150.000 de persoane vor primi cardurile sociale

Până acum, peste 2,48 de milioane de persoane au primit cardurile sociale. Acum, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a declarat că alte 150.000 de persoane vor primi și ele ajutorul din partea Statului.

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Acum, cu siguranţă, procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili.  La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese cald ”, a spus Marcel Boloș, potrivit digi24.ro.

Citeste si: Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru români. Cine va beneficia de ele

De asemenea, până la finalul săptămânii în curs, listele cu persoanele care pot intra în posesia ajutorului de 250 de lei urmează să fie actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, iar banii vor fi distribuiți inclusiv persoanelor care au fost omise pentru prima tranșă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Câți români au primit cardurile sociale pentru suma de 250 de lei. Nu toată lumea a intrat în posesia lor

Brazilia a dat drumul la fotbal - Victorie entuziasmantă împotriva Coreei de Sud și calificare în top 8

Câți români au primit cardurile sociale pentru suma de 250 de lei. Nu toată lumea a intrat în posesia lor

Anunț important pentru pensionari! Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei și cu ajutorul de 700 de lei 

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies