Anunțul momentului pentru cei cu pensii sub 1.500 de lei! Cine nu va mai primi vouchere sociale

,

Marcel Boloşa anunțat cine nu va mai primi vouchere sociale în următoarea perioadă.


In articol:

Ministrul Marcel Boloş  a vorbit despre voucherele sociale care vor fi primite de români și reîncărcate de mai multe ori până la finalul anului! Mai mult, oficialul a dezvăluit ce se întâmplă cu cei peste 350.000

de români în situația aceasta, dacă poștașul nu îi găsește acasă.

Citeste si: Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru români. Cine va beneficia de ele

Anunțul momentului pentru cei cu pensii sub 1.500 de lei! Cine nu va mai primi vouchere sociale

Marți, 2 august, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a transmis că toate cele 2,5 milioane de vouchere sociale au fost emise, iar de luni a început și distribuirea celor restante.

De asemenea, acesta a mai transmis că până marți au fost deja distribuite peste 2,1 milioane de vouchere sociale către beneficiari, iar 354.000 nu au ajuns încă la destinatari, din diferite motive care țin de logistica livrării, nu de activitatea ministerului.

Citeste si: Rămânem fără bani pentru plata pensiilor? Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Câciu despre pensiile românilor!

„Din data de 29 iulie a fost finalizata emiterea acestor vouchere sociale, respectiv toate cele 2,5 milioane de vouchere au fost emise.

Pana ieri (n.r. luni) au fost distribuite 2,1 milioane, rămânând 354.000 care încă nu au fost distribuite, fie ca nu erau beneficiarii acasă, fie ca s-au întors documentele, însă termenul cu Posta Romana este sa închidem distribuirea pana vineri”, a anunțat Marcel Boloş.

Cine nu va mai primi vouchere sociale?

Întrebat ce se întâmplă cu pensionarii care nu au fost incluși printre beneficiarii de vouchere sociale, cu toate că au pensie sub 1.500 de lei, ministrul Fondurilor Europene a transmis că pragul de 1.500 de lei este unul al veniturilor cumulate. În acest context, Marcel Boloș a spus că este foarte posibil ca acei români să beneficieze de venituri suplimentare din chirii ori din alte activități remunerate, motiv pentru care nu se încadrează.

Citeste si: Câți români au primit cardurile sociale pentru suma de 250 de lei. Nu toată lumea a intrat în posesia lor

Motivele pentru care nu au fost cuprinși pe aceste liste pot sa fie multiple. Poate cumulează cu un alt venit. Daca exista situația unei pensii sub 1.500 de lei, dar mai are drept de refugiat sau obține alte venituri, acelea se cumulează si daca depășește 1.500 de lei nu se mai acorda voucherul social.

Trebuie sa se gândească cei ce sunt in aceste situații, pentru ca noi cu finanțele facem aceste cumulări și s-ar putea să depășească pragul de venit menționat”, a mai transmis ministrul Marcel Boloş.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Preț benzină și motorină vineri, 30 septembrie 2022: Prețuri mai mici la carburanți, la final de lună

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ajutorul de șomaj a fost majorat! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies