Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru români. Cine va beneficia de ele

Author: Andreea Buinoschi
Actualizat: 01 aug 2022, 09:50

Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru români. Cine va beneficia de ele

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că noi ajutoare pentru români sunt luate în calcul. Din cauza scumpirilor în lanț, care își fac resimțită prezența în buzunarele tuturor, toți românii ar urma să primească ajutoare sociale.

Marius Budăi a anunțat noi ajutoare pentru români, după ce pensionarii cu venituri mai mici de 2.000

de lei beneficiază, deja, de anumite măsuri sociale. Ministrul susține faptul că problemele economice pe care le au românii ar trebui să reprezinte o preocupare zilnică a Guvernului.

Noi ajutoare pentru români, indiferent de venitul lunar al acestora

„Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi.

Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată.

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. Lucrăm la rectificarea bugetară. Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.

Citeste si: Câți români au primit cardurile sociale pentru suma de 250 de lei. Nu toată lumea a intrat în posesia lor

Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate. Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa”, a spus Marius Budăi la România TV, duminică, 31 iulie.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Mai mult decât atât, acesta a mai menționat faptul că vrea ca problema plafonării pensiilor, la un anumit procent din PIB, să fie rezolvată: „Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070”.

Cardurile sociale în valoare de 250 de lei au fost emise

Începând cu luna iunie a acestui an, pensionarii cu venituri mai mici de 2.000 de lei primesc, o dată la două luni, suma de 250 de lei. Acestea se încarcă pe un voucher social, iar 2,5 milioane de persoane sunt considerate eligibile.

Cu toate că, luna aceasta, cardurile sociale ar trebui încărcate cu a doua tranșă de bani, emiterea tuturor cardurilor a avut loc abia acum. În urmă cu aproximativ o săptămână, Ministerul Investițiilor și Proiectelor anunța că, până pe data de 31 iulie, Poșa Română va distribui toate cardurile.

Luarea în spațiu a mai multor persoane ar putea fi stopată. Ce a dus la luarea acestei decizii

Cu toate acestea, Ministerul a asigurat persoanele eligibile că „nu există riscul ca vreunul dintre beneficiarii eligibili să nu primească acest sprijin".

Citeste si: Românii vor primi 275 de lei de persoană începând cu data de 1 septembrie. Ce persoane vor beneficia de ei

„Dacă sunt persoane care nu sunt sigure că se află pe lista beneficarilor eligibili, menţionăm că întrebările referitoare la acest aspect trebuie adresate Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale. Cât despre informaţiile referitoare la cardurile care nu au putut fi livrate, acestea pot fi solicitate Poştei Române”, se arată în cadrul unui comunicat MIPE, relatează digi24.ro.

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies