Anunțul ministrului de Finanțe despre pensiile speciale: "Vor fi impozitate"

,

Ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, a dat joi asigurări că pensiile speciale vor fi impozitate.


In articol:

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a vorbit joi, 21 iulie, la Antena 3, despre cum se desfășoară analiza pentru pensiile speciale.

Citeste si: Anunț important pentru pensionari! Marius Budăi a spus ce se întâmplă cu voucherele sociale de 250 de lei și cu ajutorul de 700 de lei 

Anunțul ministrului de Finanțe despre pensiile speciale

Adrian Câciu a declarat că pensiile speciale vor fi impozitate. Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu a declarat, că în momentul în care analiza privind pensiile speciale va fi finalizată, ea va fi prezentată coaliției cu toată argumentația și juridică, economică și fiscală.

"Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng. Lucrăm împreună cu toate instituțiile implicate pentru că trebuie să ai date. Pe de altă parte, analiza are în vedere și deciziile Curții Constituționale", a declarat Adrian Câciu.

Citeste si: Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre voucherele sociale destinate pensionarilor. Toți cei vizați trebuie să știe

De asemenea, Adrian Câciu a anunțat că analiza din cadrul Ministerului de Finanțe este în derulare, iar analiza are în vedere și deciziile Curții Constituționale.

"Sunt două aspecte. Discuția legată de pensii în general, fie că sunt ele pensii pe contributivitate, pe pilonul 1- pensii militare de stat sau indemnizații de altă natură, care intră oarecum în ceea ce înseamnă jalonul din PNRR cu reforma sistemului de pensii, indiferent de sistemul de cotizare și a doua sau care vine în conexiune cu acest această reformă, partea de impozitare a acestor venituri. Analiza din cadrul Ministerului de Finanțe este în derulare. Sunt o serie de simulări care au loc, sunt o serie de date care se strâng. Lucrăm împreună cu toate instituțiile implicate pentru că trebuie să ai date. Pe de altă parte, analiza are în vedere și deciziile Curții Constituționale. Știți că acest subiect a făcut obiectul a numeroase contestații la Curtea Constituțională", a mărturisit Adrian Câciu. 

Adrian Câciu a mai declarat că referitor la analiza privind impozitarea pensii speciale trebuie să fie una foarte bne aşezată şi să aibă în vedere elementele de modelare fiscală şi economică.

"Deci abordarea nu poate fi una oarecum simplistă sau etatistă. Trebuie foarte bine așezată și argumentația, dar și și elementele de modelare fiscală și economică. Iar din perspectiva aceasta, împreună cu Ministerul Muncii și cu celelalte instituții, analiza se conexează la elementele de obiect ale fiecărui sistem de pensii pe care îl analizăm. Pe de altă parte, premierul are foarte mare dreptate. În momentul în care intri într-o zonă de praguri de impozitare diferite ale veniturilor, trebuie să ai și un sistem. De altfel, a fost făcut obiectul și discuții pe ceea ce am făcut ca ajustare fiscală. Trebuie să și un model și un mod digital de monitorizare a veniturilor pentru a putea să stabilești care este cuantumul veniturilor totale, pentru a vedea dacă se depășește un anumit prag, dacă se intervine un prag de venituri și dacă se intervină cu un alt prag de impozitare.

Deci analiza este puțin mai largă decât aparent. În media am observat termene sau se poate face peste noapte, dar atunci când este gata va fi prezentată coaliției cu toată argumentația și juridică, economică și fiscală, iar decizia politică va fi luată în calculul coaliției și va fi anunțată de liderii coaliției. Nu este mâine, pentru că eu aș vrea să aș vrea să avem la finalul acestei dezbateri până la urmă, pentru că e și o dezbatere care se naște ca subiect, să avem și o soluție care să nu se mai blocheze vreodată, sau să fie foarte clar ce anume intră în reforma pensiilor.

Deci trebuie să privești statutul, nu să pui o sintagmă, care e o sintagmă pur politică, care a fost pusă de-a lungul timpului- pensii speciale. La fiecare tip de venit de acest gen are o lege la bază şi atunci fiecare trebuie urmărit pe modul în care s-a născut ca tip de venit. Trebuie să cântărim de două ori, pentru că dacă vii cu o soluţie care ulterior, peste o lună sau două se dovedeşte a fi una nefezabilă, devii necredibil în intervenţia pe care tu ai făcut-o ca stat, ca Guvern, ca Parlament asupra unui anumit subiect. Impozitarea va exista", a declarat Adrian Câciu.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Decizia care ar putea schimba totul! Salariul minim ar putea crește cu 500 de lei!

Poliţist bătut în Cluj: Colegii agentului au tras focuri de armă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Nicolae Ciucă: Plafonul aprobat pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic este de 185.483.810 euro

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies