Mai multi români vor primi vouchere sociale. Cine sunt cele 150.000 de persoane și când vor intra în posesia lor

,

Noi persoane vor primi vouchere sociale. Prima tranșă a adus voucherele sociale doar pentru aproximativ 2,5 milioane de oameni, dar, în urma actualizării listelor persoanelor eligibile de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, numărul acestora va crește.


In articol:

Noi persoane vor primi vouchere sociale, după ce Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a actualizat lista persoanelor eligibile. Așadar, pe lângă cele 2,48 de milioane de persoane, încă 150.000 vor beneficia de ajutorul din partea Statului.

Mai multi români vor primi vouchere sociale

În prima săptămână a lunii august, angajații Poștei Române vor verifica dacă toate persoanele eligibile au primit cardurile, inclusiv persoanele care, atunci, când cardurile au fost împărțite, nu au fost găsite acasă.

Persoanele care vor să verifice dacă se află sau nu pe lista beneficiarilor pot întreba la Ministerul Muncii despre lista persoanelor eligibile, iar cei care au întrebări legate de cardurile sociale se pot adresa Poștei Române, conform Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Citeste si: Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

„După o primă etapă dificilă în care am reuşit să emitem şi distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Acum, cu siguranţă, procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toţi cei eligibili.  La cei 2.480.613

de beneficiari din prima tranşă se adaugă alţi aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente şi mese calde ”, a spus Marcel Boloș.

Mai mult decât atât, până la finele săptămânii curente, listele cu persoanele care pot beneficia de cardurile sociale vor fi actualizate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, relatează digi24.ro.

A doua tranșă va include și persoanele noi

A doua tranșă de bani, care va fi încărcată pe cardurile sociale, urmează să cuprindă atât cele 150.000 de persoane noi, cât și persoanele care au fost omise inițial.

Citeste si: Marius Budăi anunță noi ajutoare pentru români. Cine va beneficia de ele

Se preconizează că noile carduri vor fi emise până pe data de 22 august, iar livrările către persoanele eligibie ar trebui să fie gata până pe data de 3 septembrie. Potrivit MIPE, până pe data de 8 septembrie, a doua tranșă de bani va ajunge la toate persoanele de pe listă până pe 8 septembrie.

„Din data de 29 iulie a fost finalizata emiterea acestor vouchere sociale, respectiv toate cele 2,5 milioane de vouchere au fost emise.

Pana ieri (n.r. luni, 1 august) au fost distribuite 2,1 milioane, mai ramanand 354.000 care inca nu au fost distribuite, fie ca nu erau beneficiarii acasa, fie ca s-au intors documentele, insa termenul cu Posta Romana este sa inchidem distribuirea pana vineri”, a spus Marcel Boloș la Romania TV.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul ministrului de Finanțe despre pensiile speciale: "Vor fi impozitate"

Ancheta Suediei toarnă gaz pe foc în scandalul Nord Stream: S-au întărit suspiciunile de sabotaj grav

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Când vor fi emise cardurile sociale în valoare de 1.000 de lei. Marcel Boloș a spus când vor intra românii în posesia lor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies