Când va avea România 70% din populație vaccinată împotriva Covid-19. Estimarea Organizației Mondiale a Sănătății

,

Organizația Mondială a Sănătății a făcut precizări clare despre momentul în care România va avea 70% din populație vaccinată. Când estimează OMS acest lucru?


In articol:

România a trecut de pragul de 6 milioane de persoane vaccinate împotriva Covid-19. Însă, OMS a făcut o estimare exactă despre momentul în care populația din țara noastră va fi vaccinată într-o proporție de 70%.

Organizația își propune promovarea vaccinării în țara noastră.

Când va avea România 70% din populație vaccinată împotriva Covid-19. Estimarea Organizației Mondiale a Sănătății

OMS a avut o ședință online cu Comitetul Național de Vaccinare (CNCAV) și Ministerul Sănătății, în care au analizat motivele pentru care rata de vaccinare este extrem de slabă în România, și asta pentru a căuta soluții pentru accelerarea imunizării în țara noastră.

Potrivit datelor furnizate de OMS, dacă se menține ritmul de vaccinare din ultimele șase săptămâni, România va ajunge în aproximativ 7 luni la 40% din populația vaccinată, iar în doi ani și jumătate, țara noastră va acoperi 70% din populație.

După cum se arată într-un comunicat al CNCAV: “studiile sociologice comportamentale și cercetările formative privind factorii determinanți și barierele ce țin de atitudinea cadrelor medicale față de vaccinare, arată că, în timp, intenția populației de a se vaccina a crescut în România.”

În comunicatul CNCAV de după ședința cu OMS se mai precizează că: “este necesar să ne asigurăm că și restul cadrelor medicale nu doar se vaccinează, ci și recomandă populației vaccinarea împotriva COVID-19.”  

Citeste si: Ultima ora! Măsuri radicale propuse de guvernul Cioloș în programul de guvernare: Certificatul verde obligatoriu pentru orice activitate

Chiar dacă în comunicat se vorbește despre: “eforturile depuse de guvern, CNCAV și de Ministerul Sănătății în a monitoriza nivelul vaccinării în județe și inovațiile legate de implicarea medicilor de familie și a asistenților

medicali în îmbunătățirea vaccinării la populația vârstnică din mediul rural”, coordonatorul CNCAV, Valeriu Gheorghiță a declarat anterior că instituția sa nu avut niciun fel de fonduri pentru a promova vaccinarea, în timp ce Arafat a precizat ieri că se propune sancționarea cadrelor medicale care sunt împotriva vaccinării.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că se va implica în dezvoltarea unor strategii de comunicare, pentru a promova campania de vaccinare în România.

România a depășit pragul de 6 milioane de persoane vaccinate

CNCAV a anunțat în această după amiază că România a depășit pragul de 6 milioane de persoane imunizate cu cel puțin o doză. De la începutul valului patru al pademiei numărul persoanelor care primesc prima doză de vaccin a crescut la peste 25 de mii.

Citeste si: Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească rapid soluții pentru a stopa creșterea cazurilor

 

Citește-ne pe

Citește și:

Alexandru Rafila trage un semnal de alarmă! Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 ar putea crește alarmant în perioada următoare. Autoritățile trebuie să găsească...

SCENE ULUITOARE în toaleta unui liceu din Neamț: Doi elevi au întreţinut relaţii sexuale

Al 3-LEA RAZBOI MONDIAL, sta sa incepa! Rusia, Iran si China manevre comune! NATO si SUA pregatiti sa intervina, APOCALIPSA tot mai aproape

Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători: ”O să vedem o scădere legitimă a numărului de cazuri” Românii s-ar putea bucura de...

Bilanț coronavirus 18 octombrie 2021: Alte 261 de decese! Rată de pozitivare a testelor de aproape 30%

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies