Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători: ”O să vedem o scădere legitimă a numărului de cazuri” Românii s-ar putea bucura de sărbători liniștite în acest an

,
Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători

Octavian Jurma, despre evolutia pandemiei de sarbatori

[Sursa foto: Facebook]

Medicul Octavian Jurma este optimist în ceea ce privește evoluția pandemiei de coronavirus în perioada sărbătorilor de iarnă. Acesta este de părere că numărul infectărilor va scădea semnificativ.


In articol:

Situația epidemiologică din România este extrem de gravă, numărul cazurilor de Covid-19 este de ordinul zecilor de mii, iar situația din spitale lasă de dorit, bolnavii speră la un pat liber la ATI, în timp ce medicii se confruntă cu epuizarea.

Octavian Jurma este de părere că până în luna decembrie numărul infectărilor cu coronavirus va scădea la 4.000 de cazuri pe zi.

Octavian Jurma, previziuni optimiste pentru sărbătorile de iarnă

Numărul deceselor provocate de infecția cu Covid-19 este în creștere. Cele mai multe decese au fost înregistrate pe 12 octombrie, 442 de decese, ceea ce înseamnă enorm pentru această perioadă pe care o traversăm.

Medicul Octavian Jurma este optimist și spune că va urma o perioadă de redresare, numărul cazurilor de coronavirus va scădea semnificativ, iar românii vor avea șansa să se bucure într-o anumită măsură de sărbătorile de iarnă.

Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători

Octavian Jurma, despre scaderea numărului de infectări cu covid

[Sursa foto: Facebook]

”În luna noiembrie este aproape sigur că o să vedem o scădere legitimă a numărului de cazuri.

Pandemia a început să scadă în intensitate.

Într-adevăr, creșterea de 25% este mare, însă ne putem aștepta la un platou în următoarele două săptămâni. În noiembrie, probabil, vom avea o fază descendentă a numărului de cazuri.

Cât de repede scădem este foarte important, pentru că fiecare săptămână în care stăm la peste 10.000 de cazuri înseamnă un număr uriaș de morți pentru că oamenii nu au acces la chestiuni elementare”,  a

declarat Octavian Jurm.

Se anunță o scădere semnificativă a cazurilor de Covid în luna decembrie

Specialistul este de părere că luna decembrie reprezintă luna de redresare în ceea ce privește numărul cazurilor de coronavirus, acesta precize o scădere considerabilă a numărului de infectări. Octavian Jurma a precizat că schimbările ar putea fi observate chiar de luna viitoare, când numărul îmbolnăvirilor ar putea scădea, iar până în decembrie, România ar putea ajunge la 4.000

de cazuri pe zi.

Octavian Jurma, previziuni optimiste în ceea ce privește evoluția pandemiei de sărbători

Romanii ar putea sa se bucure de sărbători linistite în acest an

[Sursa foto: Pixeles]

”În luna decembrie mă aștept să vedem o scădere mai accelerată a numărului de cazuri și a numărului de internări și să se îmbunătățească situația mai rapid.  

Astfel că sărbătorile, de bine de rău, vor fi un pic mai ”luminoase”. Acum noi am intrat în scenariul imunizării de turmă. Nu se iau măsuri, prin urmare infecția se va duce până arde tot ce poate în calea ei.

Săptămâna viitoare am putea avea un vârf, să sperăm, urmat de o scădere. Însă, în funcție de cât de rapidă va fi scăderea, poate fi determinată situația din decembrie.

Presupunând că mergem pe scenariul indian și vom avea o coborâre abruptă, atunci, am putea coborî sub 6.000 de cazuri pe la mijlocul lunii lunii noiembrie. Asta înseamnă că la aproximativ două săptămâni după, vom asista la o scădere reală și la o ușurare a presiunii de pe spitale. Vom reveni la o presiune suportabilă a presiunii COVID în România. Din păcate însă pentru noi, un număr de 4.000 de cazuri pe zi este un motiv de sărbătoare”,  a declarat Jurma.

Citeste si: Ultima ora! Măsuri radicale propuse de guvernul Cioloș în programul de guvernare: Certificatul verde obligatoriu pentru orice activitate

Numărul deceselor ar putea crește în perioada următoare

Cercetătorul este de părere că odată ce numărul cazurilor de Covid va scădea, numărul deceselor ar purea crește, ceea ce reprezintă un scenariu sumbru pentru țara noastră.

”Se va mai întâmpla un lucru care va accentua tragedia care urmează. Va crește numărul de decese. Medicii sunt tot mai obosiți și vor începe să cedeze. Pe lângă cedarea instalațiilor de oxigen, medicamentele pe care le primim se vor consuma foarte rapid. Din acest motiv, este posibil ca în următoarele două săptămâni să avem o creștere accentuată a curbei tragediilor. Pentru că infectarea nu este o tragedie.

Deci numărul de cazuri va începe să scadă în noiembrie. În ceea ce privește numărul de decese și de internări la ATI am putea vedea o scădere semnificativă abia pe la mijlocul, chiar spre finalul lunii noiembrie”,   mai spune Octavian Jurma.

Citeste si: România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: "Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume"

 

Citește-ne pe

Citește și:

România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: "Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume"

După ce lupta anticorupție s-a făcut praf sub coordonarea lui Kovesi, Cioloș vede România ca unele din cele mai corupte țări și dă vina pe PSD și PNL

Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 

Ultima ora! Măsuri radicale propuse de guvernul Cioloș în programul de guvernare: Certificatul verde obligatoriu pentru orice activitate

Cum se manifestă tulpina Delta a virusului COVID-19 la copii: „Mulți au un debut fals de infecție virală, cu dureri abdominale”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies