România devine studiu de caz pentru străini. Medic român din Suedia: "Fenomenul de a nu accepta vaccinul va primi și un nume"

,
medic

România devine studiu de caz pentru străini.

[Sursa foto: PixaBay]

Laura Ghibu, un medic român stabilit în Suedia, trage un semnal de alarmă. România devine studiu de caz pentru străini.


In articol:

Medicul Laura Ghibu a dezvăluit că este posibil ca România să devină studiu de caz pentru străini, pentru că românii nu acceptă vaccinul anti-Covid-19.

vaccin covid

România devine studiu de caz pentru străini, deoarece romanii refuza vaccinul anti-Covid-19.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ultima ora! Măsuri radicale propuse de guvernul Cioloș în programul de guvernare: Certificatul verde obligatoriu pentru orice activitate

România devine studiu de caz pentru străini

În acest context, cercetătorii străini vor să înțeleagă de ce românii nu au încredere în vaccin. În prezent, România a început să fie deja subiect de știri în presa internațională. 

"Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută",  a declarat, duminică seara, la Digi24, președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu.

Citeste si: Certificatul verde COVID-19 a devenit obligatoriu la locul de muncă în Italia. Se aplică atât în sectorul public, cât și în cel privat

Laura Ghibu susține că ceea ce se întâmplă în România n-are nicio explicație logică pentru un cercetător străin și foarte probabil România va deveni obiectul unui studiu de caz, iar fenomenul va primi și un nume. 

"Fenomenul acesta de a nu accepta vaccinarea- din teamă, din credința că vaccinul nu este destul de experimentat, că nu suntem cobai etc.

- ne-a făcut, de fapt, să devenim o țară de cobai, care probabil va fi studiată Colegii mei mi-au spus că această mentalitate colectivă de a nu crede în datele științifice este fără precedent în Uniunea Europeană și este un fenomen pe care ar dori să-l studieze și probabil că acest fenomen va primi și un nume.

Datele care vin din România nu se văd bine în Suedia.

Am vorbit cu câțiva colegi care se ocupă de studii științifice, eu însămi m-am ocupat să fac design de studii științifice, deci să proiectez studii științifice, și vă spun că România va deveni un laborator pentru studiile științifice ale cercetătorilor străini. Ceea ce se întâmplă în România nu are nicio explicație logică pentru un cercetător străin sau pentru un străin în general", a arătat Laura Ghibu, medic român stabilit în Suedia.

România, subiect de știri în presa internațională

Gradul de vaccinare din România este foarte scăzut, deoarece oamenii nu au încredere că vaccinul este destul de experimentat sau cred că suntem cobai. Însă, această stituație din țara noastră începe să atragă și atenția presei străine, care încearcă să explice fenomenul.

"Spitalele din România sunt copleșite de pacienți nevaccinați", este titlul unui material video publicat pe site-ul Euronews și realizat de jurnaliștii de la Associated Press. Situația este comparată cu cea din Rusia, unde există o proporție similară de populație nevaccinată- circa două treimi, potrivit Digi24.

Mai mult, imaginile prezentate de Euronews arată cum în București, ambulanțele au fost nevoite să stea la coadă în fața Spitalului de Boli Infecțioase "Matei Balș", unde sunt amenajate paturi inclusiv pe coridoare.

Citeste si: Raed Arafat, atac la adresa antivacciniștilor: „Imaginaţi-vă că aceşti oameni sunt îmbrăcaţi în halat de chirurg, i-aţi lăsa să vă opereze?”

Adrian Marinescu, directorul medical al spitalului, le-a declarat jurnaliștilor că peste 90 la sută dintre pacienții spitalului bolnavi de COVID sunt nevaccinați. "Practic, când vine vorba de spitalizare, vaccinații sunt excepții", a arătat medicul.

Se pare că o parte dintre români nu au încredere în vaccin, o situație care se poate explica prin faptul că au trăit mult timp sub dictatorul Nicolae Ceaușescu. Cu toate acestea, românii cred dezinformările care circulă în mediul online, potrivit cărora vaccinurile sunt ineficiente sau periculoase, explică Euronews. 

România avea, vineri, 15 octombrie, cea mai mare rată din lume a deceselor de COVID înregistrate în decurs de o săptămână raportat la un milion de locuitori.

Incidențe mari ale cazurilor de COVID se mai înregistrează în câteva țări din estul Europei- Bulgaria, Bosnia-Herțegovina, Lituania, Rusia, țări cu rate mici de vaccinare -  în timp ce în vestul continentului situația este mult mai bună, dar și proporția populației vaccinate este mult mai mare. 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Octavian Jurma, avertisment pentru români: „Marţi e posibil să depăşim 30.000 de cazuri pe zi”

Aripa liberală din Palatul Victoria încasează o lovitură importantă. Deficitul guvernamental, printre cele mai mari din UE în T3

Imaginile cu momentul în care Anamaria Prodan i-a dat un pumn lui Dan Alexa stârneau un val de reacții. Mulți s-au gândit că între ei ar fi o relație amoroasă, dar acum a ieșit...

Propunere MAI: cetățenii care nu pot dovedi că locuiesc la adresa din buletin ar putea rămâne fără actul de identitate

Alexandru Rafila, anunț important despre certificatul verde în România. Când expiră, dacă nu ai doza booster

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies