STUDIU Câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19. Procentajul este descurajator

,
Câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19

4 din 10 români doresc să se vaccineze împotriva COVID-19, potrivit unui studiu realizat recent.


In articol:

Un studiu realizat în perioada 6-10 octombrie de compania Reveal Marketing Research arată că 40% din români doresc să se vaccineze împotriva Covid-19, număr în creștere cu patru procente față de studiul realizat în luna ianuarie a acestui an.

Câți români sunt dispuși să se vaccineze împotriva Covid-19

Astfel, 6 din 10 oameni din rândul populației României nu doresc să se vaccineze împotriva Covid-19, conform datelor furnizate de studiu, notează conform Libertatea.ro. 68% dintre cei care refuză vaccinul sunt din rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 24 de ani. Cercetarea arată că 57% dintre femei aleg să nu se imunizeze, în timp bărbații refuză imunizarea în proporție mai mică, de 47%.

Citeste si: Zi importantă pentru bucureșteni! Se decide intrarea Capitalei în carantină. Certificatul verde ar putea fi obligatoriu în spațiile publice

„Prefer metodele de protecție – masca, evitarea spațiilor aglomerate” ori  „Am avut deja coronavirus”, sunt câteva dintre considerentele care îi fac pe respondenții la sondaj să nu se vaccineze împotriva Covid-19.

De cce s-au vaccinat împotriva Covid-19 românii 

Dintre cei vaccinați, 64% din aceștia au răspuns că s-au vaccinat pentru că nu își doresc să se îmbolnăvească.

Un al doilea motiv pentru care românii au ales să se vaccineze este pentru că doresc să-i protejeze pe cei din jur – 60% dintre respondenți. Dintre aceștia, cei cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani se arată a fi mai atenți cu cei din jurul lor – 70%.

Citeste si: Florin Cîțu a găsit o soluție pentru evitarea carantinării: ”Ne gândim la certificat verde pentru toate activitățile din România”

Dorința de a-și relua activitățile normale de zi cu zi a reprezentat un alt motiv pentru care românii s-au vaccinat- 53%. 

Alte motive au constat în:

  • dorința de a se simți mai relaxați și mai liniștiți – 5 din 10 români au fost de acord cu această opțiune;
  • posibilitatea de a-și vizita părinții fără teamă de a-i îmbolnăvi – 32% dintre români au bifat această opțiune;
  • călătoriile în străînătate – 28% au ales aceasta opțiune din sondaj.

Citeste si: Răzvan Cherecheş, avertisment pentru români! Ce spune despre o carantinarea Capitalei: „Nu există altă opțiune”

Studiul a fost realizat de către Reveal Marketing Research, în perioada 6-10 octombrie, fiind realizat prin metoda CAWI (interviuri online). S-au realizat 1.012 interviuri pe un eșantion reprezentativ la nivel național.

 

SURSE: Libertatea.ro 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Zi importantă pentru bucureșteni! Se decide intrarea Capitalei în carantină. Certificatul verde ar putea fi obligatoriu în spațiile publice

VIDEO - Au început VIOLENȚELE în Ucraina: împușcături și bătaie în fața Parlamentului

Stirea zilei!  Anunțul bombă despre cazul Caracal! Devastator ce s-a întâmplat acum 

Bucureşti şi Ilfov, în carantină?! Rata de infectare se apropie de 16 la mia de locuitori

Se închid barurile, cluburile și discotecile din Constanța, după ce rata de infectare a ajuns 9,62 la mie. CLSU a decis!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies