Când se deschid restaurantele și când scăpăm de masca de protecție? Anunțul făcut de Florin Cîțu

,
restaurant si masca de protectie
Când se deschid restaurantele și când scăpăm de masca de protecție? [Sursa foto: PixaBay]

Premierul Cîțu a anunțat că restaurantele care au personalul vaccinat s-ar putea redeschide. El a adăugat că nu a luat încă decizia finală. 


In articol:

Se deschid restaurantele? Premierul Florin CÎțu vede semne foarte bune legate de evoluția pandemiei de coronavirus în România și nu exclude o reluare a activității în zona restaurantelor.

Florin CÎțu
Premierul Florin CÎțu[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Campania de vaccinare intră într-o nouă etapă. Apar centre non-stop și drive thru în România

Restaurantele s-ar putea deschide

Premierul Cîțu a anunțat că pentru restaurante a propus ca dacă își vaccinează tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență când vine vorba despre deschidere.

Restaurant
Restaurantele s-ar putea deschide[Sursa foto: PixaBay]

“Am avut discuţii şi cu restaurantele, pentru că au fost lovite în această perioadă cel mai mult restaurantele în această perioadă de criză. Pentru restaurante am propus, nu este o decizie luată, discutăm, ca dacă îşi vaccinează tot personalul, să fie deschişi tot timpul şi că nu mai fie legaţi de rata de incidenţă. Poate să fie deschis cu 5% din capacitate, dar să nu mai fie legaţi de rata de incidenţă.

Citeste si: Când vor fi deschise primele centre de vaccinare de tip drive-thru și cum vor funcționa? Valeriu Gheorghiţă a dat toate detaliile

(...) Să nu mai fie dacă are tot personalul din acea unitate vaccinat. Restaurantul în care tot personalul este vaccinat ar putea avea un statut special”, a spus Florin Cîţu.

Când scăpăm de masca de protecție

Încă de la declanșarea pandemiei de coronavirus, masca de protecție a devenit un accesoriu obligatoriu și permanent. În tot acest timp, mulți au ajuns să urască acest obiect. Din păcate, fără mască ne este imposibilă deplasarea sau intrarea în anumite spații. Dar sunt voci optimiste care spun că s-ar putea să scăpăm de masca de protecție, când exact, rămâne de văzut.

masca de protecție
Când scăpăm de masca de protecție[Sursa foto: PixaBay]

Dacă până acum premierul spunea că am putea scăpa de masca de protecție de la 1 iunie, astăzi Florin Cîțu a declarat că am putea discuta despre renunțarea măștii după ce 70% dintre români vor fi vaccinați.

Citeste si: Vaccinul AstraZeneca nu va mai fi administrat femeilor sub 60 de ani, cu risc de tromboză. Unde a fost luată decizia?

„Nu este ceea ce propun eu, este ceea ce vine de la industrie: industria spune că sunt gata să deschidă pentru cei care se vaccinează.

Eu vreau să mă asigur că toți români au acces la vaccin și nu este discriminare, dacă ai avut acces la vaccin și nu ai vrut să te vaccinezi, o să fie complicat. (…) În România am văzut că există un interes pentru vaccinare în jur de 50-60% din populație. (…) Dacă ajunge la 60% o să putem să relaxăm, revenirea la normalitate să fie foarte vizibilă în acel moment”, a adăugat premierul.

 

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Anunțul momentului! Restricțiile ar urma să fie ridicate. Care sunt condițiile?

Ucraina și Rusia au căzut la înțelegere: Pe cine a dat Kievul la schimb cu 17 prizonieri

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Programul mall-urilor din București de Florii. Cum funcționează și ce orar au acestea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies