Arhiepiscopul Tomisului, reacție dură după ce autoritățile au decis să permită desfășurarea slujbei de Înviere până la ora 2:00: „Cu Dumnezeu nu negociem! Să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere!”

,
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului[Sursa foto: Instagram]

Decizia autorităților de a le permite credincioșilor să participe la slujba de Înviere până la ora 2:00 îl nemulțumește pe Arhiepiscopul Tomisului. Cum a reacționat ÎPS Teodosie?


In articol:

Deși a fost adoptat un nou set de restricții pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, autoritățile au decis ca în noaptea de Înviere, credincioșii să poată participa la slujbă până la ora 2:00, fiind prelungită ora până la care aceștia pot circula în afara locuinței.

Măsura l-a făcut pe ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, să reacționeze dur.

Va respecta sau nu ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, restricțiile din noaptea de Înviere?

După mai multe discuții cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte s-a luat decizia ca slujba de Înviere să se desfășoare în condiții normale în acest an, cu participarea credincioșilor, însă respectând toate regulile de igienă. ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu este de acord ca slujba să se desfășoare doar până la ora 2:00, acesta menționând că nu va ține cont de reguli și va ține slujba până dimineața, așa cum este regula.

Citeste si: Patriarhia Română, anunț de ultimă oră despre slujba de Înviere: „Se vor putea desfăşura cu...”

Arhiepiscopul Tomisului consideră că măsurile impuse de autorități nu ar trebui să aibă impact asupra bisericii, astfel că ÎPS Teodosie le-a cerut credincioșilor să se roage, astfel încât cei aflați la conducere să ia

cele mai bune decizii în acest sens.

„Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12.00 dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face. Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile! Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort.

Vă rugăm să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere. Eu nădăjduiesc că vom birui. Vom face rugăciuni. Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele… Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!”, a precizat ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, potrivit libertatea.ro.

Slujba de Înviere se va desfășura până la ora 2:00 în acest an
Slujba de Înviere se va desfășura până la ora 2:00 în acest an[Sursa foto: pexels]

Nu este pentru prima oară când ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, critică dur măsurile impuse de autorități pentru gestionarea pandemiei de coronavirus, acesta considerând că reprezentanții statului nu ar trebui să intervină

în activitatea bisericii. 

Citeste si: Cum își vor petrece românii Paștele în acest an? Klaus Iohannis: „Anul acesta sărbătorile...” Va fi permis sau nu mersul la biserică?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Poți primi 5.000 de lei AMENDĂ dacă nu respecți aceste măsuri. Iată ce nu ai voie să faci

Gabriela Firea pune degetul pe rană: Ministerul Sănătății putea organiza concursuri pentru a extinde secțiile ATI

Ana Porgras rupe tăcerea! Motivul real pentru care a fost propusă de Jador și eliminată de la Survivor România

Raed Arafat, declarație de ultimă oră! Ce trebuie să facem în zilele în care magazinele se închid la ora 18.00

Anunțul autorităților despre declarația pe propria răspundere. Cum trebuie completată după impunerea noilor restricții?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies