Anunțul momentului venit din partea lui Alexandru Rafila cu privire la noua pandemie. Revin sau nu restricțiile

,
alexandru-rafila-ministrul-sănănății-pandemie-variola-maimuței

Anunțul momentului venit din partea lui Alexandru Rafila cu privire la noua pandemie. Revin sau nu restricțiile

[Sursa foto: agerpres.ro]

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a vorbit despre variola maimuței, virus despre care se crede că se va transforma într-o nouă pandemie. Acesta a spus ce se va întâmpla cu școlile în săptămânile următoare.

Alexandru Rafila a spus, în cadrul emisiunii „Punctul Culminant”, ce se va întâmpla în perioada următoare cu noua pandemie. Acesta le-a dat vești bune românilor  și a negat zvonurile care tot circulă.

Alexandru Rafila vorbește despre noua pandemie

Ministrul Sănătății le-a recomandat oamenilor să se liniștească, deoarece școlile nu vor fi închise. Alexandru Rafila a punctat faptul că nu va accepta, atât timp cât va ocupa funcția pe care o are în prezent, să se revină la restricții.

„Atât timp cât eu și echipa mea vom fi la Ministerul Sănătăți, nu vom accepta o reluare a unui scenariu care a pus mare presiune și în dificultate familiile, copii și mai ales dezvoltarea lor.

Una este să închizi pentru o perioadă foarte scurtă de timp și doar acolo unde este cazul și altceva este să iei o măsură discreționară la nivelul întregii țări care a fost prelungită în mod nejustificat”, a spus acesta la România TV.

De asemenea, ministrul a mai precizat faptul că măsurile pe care Ministerul Sănătății le ia sunt preventive și acest lucru nu înseamnă că o nouă pandemie își va face apariția.

Citeste si: Purtarea obligatorie a măștii de protecție, reintrodusă în școlile din România?! Epidemiologii atrag atenția: "E posibil să avem o evoluție a pandemiei"

„Nu se anunță nico pandemie în această perioadă. Dar este bine să fii pregătit și să ai resurse, gândiți-vă doar la resursele materiale necesare ca să nu ajungi în situația de a cumpăra mănuși și costume de protecție la prețuri de 20 de ori mai mari. E o măsură care este rațională”, a mai adăugat Rafila.

alexandru-rafila-ministrul-sănănății-pandemie-variola-maimuței

Anunțul momentului venit din partea lui Alexandru Rafila cu privire la noua pandemie. Revin sau nu restricțiile

[Sursa foto: bzi.ro]

Alexandru Rafila spune că variola maimuței nu reprezintă o îngrijorare pentru țara noastră

Ministrul a specificat că întrunirea Comitelului pentru Situații de Urgență care a avut loc a fost legată de medicamentul care poate lupta împotriva variolei maimuței.  Conform acestuia, există un singur medicament care poate face acest lucru, iar dozele de care România dispune în acest moment, deși sunt puține la număr, sunt suficiente, deoarece numărul persoanelor infectate nu este mare.

„Este vorba de un medicament. Există un singur medicament care este eficient împotriva variolei maimuței, un medicament care nu este înregistrat, iar acest mecanism permite livrarea către România și către celelalte state ale UE ale unor cantități din acest produs antiviral.

Citeste si: „Gripa Tomatelor", noul virus care se răspândește cu rapiditate la copiii sub 5 ani- Ce este și cum se manifestă

Noi beneficiem de o cantitate mică 150 de doze, dar până la urmă este suficient, având în vedere că până acum nu am avut decât 40 de cazuri. Este vorba de o procedură tehnică”, a mai precizat Alexandru Rafila.

Mai mult decât atât, în cadrul unei conferințe pe care a susținut-o la Bistrița, Alexandru Rafila le-a recomandat oamenilor să aibă în casă pastile cu iod, deoarece situația din Ucraina este incertă.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Lista cu farmaciile care distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu

Klaus Iohannis are cea mai aglomerată zi de la începutul mandatului: program extrem de strâns

Lista cu farmaciile care distribuie gratuit pastilele de iodură de potasiu

Avertisment de urgență de la ministrul Sănătății! Românii trebuie să meargă cât mai repede la medicul de familie pentru a primi rețeta pastilelor cu iod

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies