„Gripa Tomatelor", noul virus care se răspândește cu rapiditate la copiii sub 5 ani - Ce este și cum se manifestă

Author: Alina Petre
Actualizat: 26 aug 2022, 08:14

Gripa tomatelor

Un nou virus a fost detectat la copiii sub cinci ani, în India. Infecția virală numită „Gripa Tomatelor".

Un nou virus numit „Gripa Tomatelor" a fost detectat în India.

Copiii sub cinci ani sunt afectați.

Infecțiile virale care a fost depistată pentru prima dată la copii în statul Kerala, din sudul Indiei, în luna mai, s-a răspândit în alte două state, relatează The Guardian.

Citeste si: Revine sau nu masca de protecție în școli. Anunțul a fost făcut de Alexandru Rafila în urmă cu puțin timp

Copiii sub cinci ani sunt cei mai afectați

Focarul a fost depistat începând din 26 iulie, 82 de copii cu vârsta sub cinci ani au fost diagnosticați cu virusul în Kerala.

Au fost înregistrate cazuri și în statul vecin Tamil Nadu și în Odisha din est, unde copii cu vârsta de până în nouă ani au fost infectați, chiar dacă acest virus afectează de obicei copiii sub cinci ani.Denumirea bolii vine de la bășicile roșii și dureroase care apar pe corp.

Ce spun medicii

Medicii spun că cei mai vulnerabili sunt copiii, pentru că virusul se ia prin atingerea zonelor murdare sau prin introducerea de obiecte în gură.

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta

„Infecția virală rară se află într-o stare endemică și se consideră că nu pune viața în pericol.

Totuși, din cauza experienței îngrozitoare a pandemiei de Covid-19, este de dorit un management vigilent pentru a preveni alte focare", precizează cercetătorii.

Răspândirea gripei tomatelor pune o presiune și mai mare pe sistemul sanitar din India, care se confruntă deja cu o creștere alarmantă a îmbolnăvirilor cu Covid, alături de cazurile de gripă porcină.

Ce este „Gripa Tomatelor" și cum se manifestă

Diagnosticarea „gripei tomatelor„ este dificilă, deoarece simptomele acesteia sunt foarte asemănătoare cu cele ale COVID, Chikungunya și febra Denga, potrivit mediciilor.

Ultimele două sunt comune în India în timpul sezonului ploios și sunt răspândite de țânțari. Chikungunya este deosebit de răspândită în Kerala.

După variola maimuței, o nouă boală sperie omenirea! Ce este gripa tomatelor și care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți

Virusul ar putea fi, de asemenea, o nouă variantă a bolii virale a mâinii, aftoasei și gurii, o boală infecțioasă comună care vizează în principal copiii cu vârsta între unu și cinci ani și adulții imunocompromiși.

Virusul a fost denumit „gripa tomatelor” din cauza veziculelor roșii dureroase pe care le produce pe corp și este foarte contagioasă.

Citeste si: Ce spun cercetătorii despre virusul Langya din China. Aceștia cer supravegherea atentă a acestuia

 


Situație fără precedent în Casa iubirii! Nona a dat buzna în camera roșie, pentru a afla ce se întâmplă între Patrick și Alina, noua concurentă! „Nu e corect ca în prima zi de cuplu să facă așa ceva!”

Vizibil afectată de gestul lui Patrick, Nona a intrat furibundă în camera roșie pentru a-i cere explicații celui care se pretinde partenerul ei! „Ce faci tu? Nu, eu mă duc! Rămâneți voi aici!”

Cookies