Purtarea obligatorie a măștii de protecție, reintrodusă în școlile din România?! Epidemiologii atrag atenția: "E posibil să avem o evoluție a pandemiei"

Author: Diana Tilă
Actualizat: 05 sep 2022, 14:48

Noi reguli la începerea anului școlar

Sursa: PixaBay

Luni, 5 septembrie, elevii au revenit la școală. Astfel, autoritățile au transmis că masca de protecție este necesară.

Autoritățile din România recomandă purtarea măștilor de protecție în instituțiile de învățământ, pentru a evita infectarea cu SARS-CoV-2. Epidemiologii au transmis că începerea noului an școlar vine cu o creștere a cazurilor Covid-19 atât în rândul copiilor, cât și în rândul adulților.

Citeste si: Revin restricțiile?! Anunț important de la Comisia Europeană: „Pandemia este încă foarte prezentă!”

Purtarea obligatorie a măștii de protecție, reintrodusă în școlile din România?! 

Medicul epidemiolog, Doina Azoicăi, preşedinte al Societății Române de Epidemiologie, atrage atenția că e posibil ca, odată cu începerea anului școlar, să existe o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2.

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă

Bilanț coronavirus miercuri, 31 august 2022. A crescut din nou numărul deceselor. Câte cazuri noi de coronavirus au fost raportate

„Știm foarte bine că în octombrie sau noiembrie s-au înregistrat vârfuri ale unor noi valuri pandemice. Deci e posibil și probabil că și în 2022 vom avea această evoluție probabilă a pandemiei cu care sigur ne-am "obișnuit" și ne-a demonstrat faptul că trebuie să ne obișnuim și să încercăm să o depășim cu un minim de sacrificii.(...) Ca măsuri care trebuie luate sunt cele de pregătire a unităților școlare, iar aceste măsuri de pregătire sunt multiple, sunt ample, începând cu măsurile de reconsiderare sau de restabilire a circuitelor în aceste unități școlare, responsabilizarea persoanelor care trebuie să monitorizeze buna desfășurare a activităților în unitățile acestea de învățământ.

Bineînțeles, cu respectarea recomandărilor privind măsurile epidemiologice care sunt transmise de Ministerul Educației, în colaborare cu Ministerul Sănătății'' a declarat medicul epidemiolog Doina Azoicăi, preşedinte al Societății Române de Epidemiologie, scrie stiripesurse.ro.

Citeste si: Ce tipuri de burse pot primi elevii în anul școlar 2022-2023

Așadar, pentru a evita infectarea cu SARS-CoV-2, se recomandă mai multe măsuri de prevenție:

  • purtarea măștii în spațiile închise aglomerate, slab ventilate;
  • respectarea distanțării fizice de minim 1,5 metri în timpul cursurilor, dacă e posibil;
  • informarea periodică a părinților de a nu trimite la scoală copilul atunci când se confruntă cu simptome de viroza respiratorii, dureri în gât;
  • personalul didactic și nedidactic cu simptome respiratorii va evita intrarea în colectivitate;
  • realizarea zilnică la prima oră de curs, de către cadrul didactic, a unei inspecții vizuale a elevilor prezenți în clasă cu scopul identificării unui eventual elevul bolnav care prezintă semne de febră/boală infecto-contagioasă (față congestionată, tuse, etc).
  • în cazul identificării unui elev cu semne de boală transmisibilă respiratorie, se recomandă izolarea lui față de restul clasei și informarea părinților în vederea îndrumării către un medic și asigurarea tratamentului specific;
  • anunțarea conducerii școlii, de către părinți/cadrele didactice, în cazul confirmării unui caz cu SARS-CoV-2 sau gripă.

 


Lacrimi și regrete în „Casa iubirii”! Nona nu vrea să continue cunoașterea cu Patrick: „Nu mi-aș dori să mai încerc să te cunosc mai bine, pentru că nu-mi plac oamenii falși”

Nona și Patrick au luat cina în camera roșie. Deși Patrick a fost fericit după întâlnire, Nona spulberă tot și îi aduce la cunoștință că nu mai vrea să-l cunoască din cauza comportamentului său.

Cookies