Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

,
Covid

Anunțul îngrijorător al Organizației Mondiale a Sănătății! COVID-19 nu se poate trata precum o gripă

[Sursa foto: PixaBay]

Boala cauzată de COVID-19 este diferită de o gripă, astfel că nu poate fi tratată precum o gripă, conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).


In articol:

Boala provocată de COVID-19 nu poate fi tratată la acest moment așa cum se tratează o gripă, pentru că există incertitudini mari, iar virusul evoluează destul de repede, conform Organizației Mondiale a Sănătății. OMS a mai transmis astăzi că răspândirea variantei Omicron nu s-a stabilizat încă.

Boala provocată de COVID-19 nu poate fi tratată precum o gripă

Covid

Boala provocată de COVID-19 nu poate fi tratată precum o gripă

[Sursa foto: PixaBay]

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a transmis recent că s-ar putea să se modifice procedura prin care este urmărită evoluția virusului COVID-19. S-ar putea utiliza o variantă asemănătoare cu cea prin care se urmărește evoluția unei gripe, având în vedere faptul că letalitatea virusului COVID-19 a scăzut, conform spuselor lui Pedro Sanchez, premierul Spaniei. 

Citeste si: Primul lucru pe care trebuie să îl facă o persoană care are simptome de coronavirus. Ministerul Sănătății a anunțat pașii care trebuie urmați

Planul Spaniei are în vedere tratarea virusului COVID-19 în mod similar cu tratarea unei gripe: fără a număra fiecare caz, și fără a testa cel mai mic simptom. Autoritățile sanitare spaniole lucrează de luni de zile la această schimbare care are ca scop renunțarea etapizată la strategia de supraveghere a tuturor infectărilor cu COVID-19 și trecerea la una denumită „santinelă”, folosită de ani de zile pentru gripă. Așadar, în loc să se raporteze fiecare caz de COVID-19 care se găsește în țară, un grup de medici sau centre de sănătate și spitale vor monitoriza cazurile cu simptome serioase.

Citeste si: A crescut semnificativ numărul copiilor care dezvoltă diabet după COVID. Avertismentul lui Raed Arafat

Mai concret spus, toată procedura semnifică tratarea virusului COVID-19 ca pe o boală endemică, repsectiv o gripă.

„Avem încă o cantitate uriașă de incertitudini și un virus care evoluează destul de rapid, ducând la noi provocări. Nu suntem în punctul în care să putem spune că este o boală endemică”, a transmis Catherine Smallwood, managerul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa pentru COVID-19.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Momentul în care armata rusă atacă cu rachete mall-ul din Kremenciuk, surprins de camere. Oamenii, nevoiţi să sară în lac VIDEO

Certificatul verde, obligatoriu în Italia! Se cere în autobuz şi metrou

Dragoș Damian îi dă dreptate lui Kelemen Hunor: 'Totul acum vine din import și România este vulnerabilă în toate felurile'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Se actualizează automat certificatul digital Covid dacă am făcut doza booster? Răspunsul autorităților

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies