Anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Marius Budăi spune ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor

Author: Andreea Buinoschi

Anunț de ultimă oră despre pensiile românilor! Marius Budăi spune ce se întâmplă cu noua lege a pensiilor

Sursa: Facebook: Marius Constantin Budai

Pensiile românilor au fost din nou discutate în minister. Marius Budăi a spus ce se va întâmpla cu acestea începând cu luna septembrie, dar și cu vârsta de pensionare.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a spus sâmbătă seară, 20 august, ce se va întâmpla cu

pensiile românilor. De asemenea, acesta a vorbit și despre posibilitatea ca vârsta de pensionare să crească.

Ce se întâmplă cu pensiile românilor?

Marius Budăi susține că, în prima parte a lunii septembrie, vor fi publicate datele cu privire la noua lege a pensiilo r. Mai mult decât atât, vor avea loc noi discuții cu oficialii de la Comisia Europeană în ceea ce privește renegocierea formei pensiilor din PNRR.

„Voi demara discuții. Sper că în 2-3 saptămâni să am și un material premergător referitor la reforma pensiilor din PNRR. Noi avem cetățenii care lucrează și contribuie la PIB-ul țării respective, la pib-ul UE, trebuie ca împreună cu Comisia să găsim o soluție echitabilă pentru acei români și să dărâmam acel prag antiromânesc și un prag al sărăciei pus în mod iresponsabil în PNRR și asumat de România, mai ales până în

2070.

Am demarat o procedura atentă de studiere a tratatelor europene și legislațiilor similare, și de pensii din statele membre și nu am găsit nici în PNRR -urile statelor respective și mai ales până în 2070. Sunt motive care vor sta la baza unui material complex pe care îl vom pune pe masă unui dialog cu Comisia Europeană”, a declarat Marius Budăi la Realitatea Plus, conform romaniatv.net.

Citeste si: Cu cât va crește salariul net în 2022. Anunțul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Marius Budăi dă asigurări că vârsta de pensionare nu va crește

Marius Budăi i-a asigurat pe români că vârsta de pensionare va rămâne aceeași și că nu există moive de îngrijorare din acest punct de vedere.

Vouchere de 3000 de lei pentru această categorie de pensionari! Iată în ce condiții vor putea intra în posesia banilor în luna martie!

„Exclus în acest moment acest lucru, nu trebuie să punem carul înaintea boilor. Trebuie să ne ocupăm întâi de creșterea speranței de vârstă în România și, mai ales, creșterea speranței de viață sănătoasă în România că abia ulterior, peste ani de zile, să putem demara o discuție onestă cu cetățenii României pe aceste chestiuni. La acest moment convingera mea este că nu se impune o asemenea măsură și eu nu o voi susține.

Citeste si: Cu cât vor crește pensiile. De când vor intra în vigoare noile reglementări

La rectificarea bugetară ministerul muncii a primit bani suplimentari. Nu avem probleme cu plata pensiilor. În acest moment salariul minim este de 2550 de lei. Una din măsurile care au făcut parte din pachetele eonomice și sociale pe care le-am impelmentat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plata cu valoarea de 200 de lei. Să ajungă deja la 2750 de lei, cu mențiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a concluzionat Marius Budăi.