Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre rectificarea bugetară. Informații importante despre compensația pentru energie și pentru gaze

,
adrian-câciu-rectificare-bugetară

Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre rectificarea bugetară

[Sursa foto: Facebook: Adrian Câciu]

Adrian Câciu a anunțat o rectificare bugetară și a declarat că, cel mai probabil, aceasta va fi aprobată în următoarea săptămână. Mai mult decât atât, ministrul de Finanțe a vorbit și despre compensațiile pentru creșterea prețurilor la gaze și la energie.


In articol:

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, a spus că rectificarea bugetară urmează să fie una pozitiv ă și, cel mai probabil, urmează să fie aprobată în săptămâna care urmează.

Schema de ajutor se stat pentru investițiile în economie va fi suplimentată

„La Ministerul Finanțelor s-a realizat închegarea tuturor datelor privind execuția bugetară pe primul semestru. Avem perspectiva unei bune funcționări a tot ceea ce înseamnă serviciile publice oferite cetățenilor și plata drepturilor sociale, precum și finanțarea programelor și schemelor de ajutor de stat destinate susținerii economiei.

De asemenea, din cifrele pe care le-am avut la dispoziție și din discuțiile cu domnul ministru Câciu a reieșit foarte clar posibilitatea să suplimentăm cu 1 miliard de lei bugetul schemei de ajutor de stat dedicat investițiilor importante în economie și în felul acesta avem posibilitatea să ajungem la un buget de 7,4 miliarde de lei așa cum ne-am propus prin programul Sprijin pentru România”, a declarat miercuri, 10 august, premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

Citeste si: Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre salariile românilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

adrian-câciu-rectificare-bugetară

Adrian Câciu, anunț de ultimă oră despre rectificarea bugetară

[Sursa foto: Facebook: Nicolae Ionel Ciucă]

Mai mult decât atât, Adrian Câciu susține că rectificarea bugetară urmează să fie una pozitivă, dar și că decizii importante au fost luate până în prezent.

Măsurile ar putea fi aprobate săptămâna următoare

„După ce vom face ultima analiza împreună cu Ministerul Energiei cu privire la elementele schemelor de sprijin acordate consumatorilor casnici și non casnici rectificarea cred ca va putea fi pusa in dezbatere publică si probabil aprobata săptămâna viitoare”, a spus Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, informează hotnews.ro.

Pe de altă parte, românii ar putea rămâne fără plafonarea prețurilor la energie și la gaze chiar de luna următoare, deoarece Guvernul susține că sumele către furnizori nu pot fi acoperite.

Coaliția de Guvernare urmează să se decidă în această privință până pe data de 1 septembrie. Conform observatornews.ro, în momentul de față, prețul la gaze este plafonat la 0,31 lei pe kw/h, însă unii furnizori cer și 2,6 lei pe kw/h.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește energia electrică, facturile s-ar putea dubla sau vor putea ajunge chiar să fie și de trei ori mai mari. La energie electrică, prețul a fost plafonat la 0,8 lei pe kw/h.

Citeste si: Guvernul a adoptat modificarea Codului fiscal. Intră în vigoare de la 1 august în România!

În momentul de față, mai multe variante sunt luate în calcul, iar românii speră să nu dea o mare parte din venituri în fiecare lună pe facturi.

Inflația a atins un nou record în urmă cu doar câteva săptămâni și, din păcate, scumpirile par să nu se oprească aici. O nouă creștere a prețurilor se anunță inclusiv la alimente.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Armata rusă poate periclita securitatea centralei nucleare de la Zaporojie. Cât de mare este pericolul nuclear pentru România?

S-a încuiat în casă de nervi că e prea bogat! Un indian care a câștigat 3 milioane de dolari la loterie se ascunde de cei care îi cer bani

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Nicolae Ciucă, declarație de ultimă oră despre compensarea prețului la carburant! Ce se va întâmpla din luna septembrie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies