Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre salariile românilor. Ce se va întâmpla de la 1 ianuarie

,
adrian-câciu-ministrul-finanțelor-măriri-salariale

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre salariile românilor

[Sursa foto: Facebook: Adrian Câciu]

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat ieri, 29 iunie, după ce ședința de Guvern s-a încheiat, că bugetarii ale căror salarii nu au fost majorate vor primi măriri salariale cu 25%. Această măsură ar putea fi aprobată la rectificarea bugetară.


In articol:

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a declarat ieri, 29 iunie, că bugetarii ale căror salarii nu au fost mărite, vor primi cu 25% în plus la salariu. Modificările ar urma să intre în vigoare la următoarea rectificare bugetară.

„A fost stabilită, dacă nu mă înşel, anunţată o creştere cu o pătrime a salariilor pentru toată lumea care nu a primit de la 1 ianuarie. Dacă nu mă înşel, o creştere cu o pătrime”, a spus Adrian Câciu despre salariile românilor, conform adevarul.ro.

Citeste si: Angajările la stat, suspendate de la 1 iulie 2022. Ce domeniu face excepție

La finalul lunii mai, Camera Deputaților a adoptat o majorare salarială pentru bugetari, începând cu data de 1 iulie. Salariile s-au mărit cu 25% din diferența de salariu ce a fost prevăzută de către Legea salarizării unitare 153/2017 pentru anul în curs, dar și cele din ultima lună a anului 2021.

Ce bugetari au salariile majorate?

Mai mult decât atât, deputații au decis și o majorare cu 15% „pentru complexitatea muncii” a salariilor angajaților din ministerul Culturii și pentru cei din Ministerul Transporturilor.

De aceleași beneficii au parte și cei din ministerele Sportului și Turismului.

În continuare, persoanele angajate în cadrul aparatului propriu al Ministerului Sănătății au primit o mărire salarială de bază de până la 25%. Mai mult decât atât, angajații din instituțiile și cei din autoritățile publice, ce sunt nominalizați în echipele de proiecte care sunt finanțate din fonduri externe rambursabile, au salariile de bază, soldele și indemnizațiile de încadrare mărite cu până la 50%.

adrian-câciu-ministrul-finanțelor-măriri-salariale

Ministrul Finanțelor, anunț de ultimă oră despre salariile românilor

[Sursa foto: Facebook: Adrian Câciu]

Marius Budăi a cerut adoptarea salariului minim european

Marius Budăi a cerut adoptarea salariului minim european, pentru ca salariații din România să nu mai plece în străinătate. Deoarece salariile din țara noastră sunt mici, iar traiul este scump, salariul minim european este văzut va fiind singura opțiune.

Citeste si: Este luna lor! Cinci zodii vor da lovitura pe plan financiar în luna iulie

„Până la urmă, vorbim de relaţia angajat-angajator. Am făcut din 2019 apeluri către mediul de afaceri, dacă nu o să ne aplecăm cu mai multă atenţie faţă de resursa umană, o să o pierdem pe toată din ţară. Resursa umană dacă se va simţi respectată, cu siguranţă că rezultatul muncii va fi altul.

Se discută despre două indicatoare importante. Unul ar fi 50% din salariul mediu brut şi 60% din salariul median, atunci ar trebui să vedem exact cum se va transpune directiva în ţara noastră.

Până la urmă, acum este 2550 de lei. Avem deja salarii diferenţiate. 3.000 de lei în construcţii şi în agricultură. Cred că uşor-uşor asta nu se va transpune peste noapte. Prin discuţiile pe care le vom purta cu sindicatele şi patronatele, cu siguranţă că vom ajunge la o formulă”, a declarat Marius Budăi, conform romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Salariul minim brut va crește cu cel puțin 650 de lei în următoarea perioadă. Măsura face parte dintr-un proiect privind reducerea inegalităților și a sărăciei

Pe măsură ce criza energetică se adâncește, europenii riscă să rămână fără medicamente generice ieftine. Avertismentul producătorilor

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Angajații de la privat ar putea primi mai mulți bani la salariu. Cum se întâmplă acest lucru

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies