Cu cât vor crește pensiile. De când vor intra în vigoare noile reglementări

,
pensii-cresc-mai-mari

Analizând noile măsuri ce ar urma să fie implementate de Guvern în viitorul apropiat, s-a aflat cu cât vor crește pensiile românilor. Decizia finală se va lua săptămâna următoare și urmează să se stabilească și de când se vor aplica acestea.


In articol:

S-a aflat cu cât vor crește pensiile românilor. Guvernul ia în considerare creșterea gradului de neimpozitare a pensiilor de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Cu cât vor crește pensiile românilor

În acest fel, majorările se vor încadra între 1 leu și 100 de lei, dacă pragul de neimpozitare va urca la 3.000 de lei.

Potrivit legii actuale, pensionarii care au o pensie mai mică de 2.000 de lei nu plătesc niciun impozit, iar creșterea gradului de neimpozitare la 3.000 de lei ar avea un impact bugetar de aproximativ 87 de milioane de lei în fiecare lună.

Aproximativ 950.000 de pensionari au pensii cuprinse între 2.000 de lei 3.000 de lei. Mai mult decât atât, liderii din Coaliție urmează să stabilească dacă măsura va intra în vigoare de pe 1 septembrie sau din anul 2023.

Potrivit antena3.ro, relatează romaniatv.net, pensionarii care au o pensie de 2.010 lei vor fi primi în plus 1 leu, cei care au 2.500 vor primi 50 de lei în plus, iar cei care au 3.000

de lei vor primi 100 de lei în plus.

Citeste si: Românii care au dreptul să iasă la pensie, îndemnați să mai aștepte până se recuperează pierderile de la Pilonul II

pensii-cresc-mai-mari

Unii pensionari cer demisia guvernanților

Silvia Petre, președintele Asociației Pensionarilor din Timiș a spus pentru antena3.ro că pensionarii din Timiș nu sunt de acord cu aceste măsuri.

„Noi, pensionarii din Timiș, când am auzit propunerea… deci vreau să vă spun că nici nu putem să acceptăm. Le cerem demisia tuturor tuturor guvernanților, e bătaie de joc. De ce nu pune legea 127 în vigoare? Au votat-o, au promulgat-o. De ce nu o pune în vigoare?

A anunțat premierul că va crește cu 50% salariile bugetarilor. Păi, nu le este rușine? (…) Cum un leu să dai la pensionari în criza asta? Nu se poate ce bătaie de joc puneți pe pensionari. E bătaie de joc.  Toți pensionarii probabil vor fi în stradă, nu se mai poate, chiar bătaie puneți pe pensionari la ora actuală”, a precizat aceasta.

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus Adrian Câciu, conform romaniatv.net.

Citeste si: Mai multi români vor primi vouchere sociale. Cine sunt cele 150.000 de persoane și când vor intra în posesia lor

„În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită”, a menționat și Marius Budăi, conform antena3.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Anunțul momentului pentru cei cu pensii sub 1.500 de lei! Cine nu va mai primi vouchere sociale

Video - Europarlamentarul PSD Victor Negrescu acuză guvernele europene de centru-dreapta că sunt ostile României în dosarul Schengen

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Guvernul va plafona prețul lemnelor de foc! Măsura vizează peste 3 milioane de gospodării 

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies