Guvernul anunță pensii mai mari. Cât va fi pensia minimă începând cu data de 1 ianuarie 2023

,
pensii-mai-mari-2023

Guvernul anunță pensii mai mari, deoarece Legea Pensiilor urmează să fie modificată. De la 1 ianuarie 2023, pensionarii urmează să primească mai mulți bani, după ce li se promisese o mărire a veniturilor chiar din toamna aceasta.


In articol:

Guvernul a anunțat pensii mai mari începând cu data de 1 ianuarie 2023. Legea Pensiilor va suferi mai multe modificări și peste cinci milioane de pensionari vor primi mai mulți bani de anul viitor.

Guvernul a anunțat pensii mai mari începând cu anul 2023

Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, Guvernul și-a luat angajamentul de a modifica Legea Pensiilor în beneficiul seniorilor. În momentul de față, pensia media este de aproximativ 1.600 de lei, în timp ce peste 1,25 milioane de pensionari au pensie de doar 1.000 de lei.

Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, a anunțat că majorarea pensiilor va veni ca o compensație pentru pierderea puterii de cumpărare a românilor.

Mai mult decât atât, ministrul a precizat faptul că pensiile până în 2.000 de lei nu vor fi impozitate.

„Cu siguranţă, pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcţionează în acest an. Dar, cu siguranţă, o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus Adrian Câciu, conform romaniatv.net.

pensii-mai-mari-2023

Marius Budăi susține că se încearcă găsirea unei soluții îmbunătățite

„În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătăţită.

Citeste si: Când va intra a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Peste 2,5 milioane de persoane sunt eligibile

Am analizat toate PNRR-uri din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale.

Nici în PNRR-uri, nici în legislaţia naţională”, a precizat și Marius Budăi, potrivit antena3.ro.

În aceste momente, pensioarii se pregătesc pentru a intra în posesia celei de-a doua tranșe de bani ce va fi virată pe voucherele sociale.

În a doua tranșă, vor fi incluse încă 150.000 de persoane, iar, până pe data de 8 septembrie, toate cardurile sociale ar trebui să fie reîncărcate.

„După o primă etapă dificilă în care am reușit să emitem și distribuim carduri pentru aproximativ 2,5 milioane de beneficiari, suntem deja în pregătiri pentru cea de-a doua, pe care o vom finaliza în prima parte a lunii septembrie.

Citeste si: Se schimbă pensiile în România! Vestea anului pentru milioane de români

Acum, cu siguranță procedura este mult mai simplificată, pentru că alimentarea se face cursiv pentru toți cei eligibili. La cei 2.480.613 de beneficiari din prima tranșă se adaugă alți aproximativ 150.000 de români care vor avea parte de ajutor pentru alimente și mese calde”, a spus Marcel Boloș, conform romaniatv.net.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Ce se întâmplă cu pensiile sub 3.000 de lei. Nicolae Ciucă a făcut anunțul

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

O nouă majorare a pensiilor. Cu cât vor crește drepturile pensionarilor începând cu 1 ianuarie 2023

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies