Se schimbă pensiile în România! Vestea anului pentru milioane de români

,

Veste uriașă pentru pensionari! Se schimbă pensiile în România!Astfel, românii ar putea primi mai mulți bani.


In articol:

Este vestea momentului pentru pensionarii din România! Nicolae Ciucă a transmis că pensiile până în 3.000 de lei ar putea să fie scutite de impozit. Însă acesta a precizat că urmează să aibă loc discuții în coaliție și nu vrea să creeze așteptări.

Citeste si: Mai multi romaâni vor primi vouchere sociale. Cine sunt cele 150.000 de persoane și când vor intra în posesia lor

Se schimbă pensiile în România! Vestea anului pentru milioane de români

În cazul unei pensii de 2.500 de lei, noua sumă va fi de 2.550 de lei, deci în plus cu 50 de lei în fiecare lună. Simultan, creșterea este dublă în cazul unei pensii de 3.000 de lei. Dacă nu se va mai aplica impozitul de 10%, acești pensionari vor primi 3.100 de lei, potrivit Capital.ro.

În urmă cu câteva zile, premierul Nicolae Ciucă a spus că s-a discutat despre varianta neimpozitării pensiilor mai mici de 3.000 de lei.

„Este o variantă pe care am discutat-o şi în şedinţa de astăzi. Este o propunere. Daţi-mi voie să continuăm cu aceeaşi abordare responsabilă fără să le creăm oamenilor aşteptări sau, şi mai rău, iluzii vizavi de măsurile pe care le luăm. (…)

Toate aceste chestiuni trebuie discutate cu partenerii noştri din coaliţie şi ele trebuie validate în coaliţie, sigur, ţinând cont de resursele bugetare la dispoziţie, pe baza impactului pe care acestea le vor avea”, a spus premierul Ciucă.

Citeste si: O nouă majorare a pensiilor. Cu cât vor crește drepturile pensionarilor începând cu 1 ianuarie 2023

Potrivit premierului, impactul bugetar ar fi de 87 milioane de lei, ceea ce înseamnă anual circa un miliard de lei.

Întrebat şi dacă în coaliţie se va discuta şi despre o majorare a pensiilor, el a spus că acest subiect nu a fost discutat”, a declarat premierul în ziua de marți, după şedinţa PNL.

Totodată, autoritățile analizează dacă poate fi crescută peste pragul de 2.000 de lei valoarea neimpozabilă pentru pensiile din sistemul public.

„Sistemul public de pensii la acest moment nu este impozitat până la o valoare de 2.000 de lei, lucrurile aşa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei.

În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar sub condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a arătat ministrul de Finanţe.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Marcel Ciolacu anunță pensii și salarii mai mari de anul viitor. Președintele PSD susține că, în acest fel, românii nu vor mai pleca în alte țări

Lista fierbinte: Bill Gates, Jeff Bezos, Richard Branson sau Elon Musk se află pe lista miliardarilor care sprijină cu bani Ucraina

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Veste uriașă pentru români! Se dau 3.000 de lei de persoană! Cine poate beneficia de bani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies