Alexandru Rafila, anunț important despre certificatul verde în România. Când expiră, dacă nu ai doza booster

,

Expiră certificatul verde în România! Iată cine nu va mai avea certificat de la 1 februarie.


In articol:

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a declarat, joi, la Europa FM, că certificatul verde va expira pentru persoanele care nu vor face doza a treia de vaccin (booster) până la 1 februarie.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii explică ce trebuie să facă un pacient care are simptome de Covid. Harta centrelor de evaluare

Certificatul verde expiră la 1 februarie pentru cei care nu au doza booster

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea dozei doi ar trebui să-și facă doza booster până la 1 februarie, pentru că de la această dată va expira certificatul digital pentru persoanele care nu au doza a treia (booster).

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, spune că ste vorba de o directivă europeană care a impus noile reguli.

Citeste si: Când scăpăm de pandemie şi de restricţii. Anunțul lui Adrian Marinescu: "Va fi ultima strigare"

În acest context, cei cu două doze vor fi obligați să o facă și pe a treia dacă vor să își mențină drepturile pe care le au în prezent în pandemie.

„S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcțiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depășească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a explicat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la Europa FM în cursul serii de joi.

De asemenea, ministrul Sănătății a mai explicat că valabilitatea certificatelor de vaccinare va fi condiționată de acest interval de maxim 9 luni de la încheierea vaccinării.

„Cine s-a vaccinat în august nu trebuie să-și facă vaccin pentru că nu au trecut 9 luni de vaccinarea cu a doua doză”, a mai transmis ministrul Sănătăți.

Acesta ar putea fi ultimul val al pandemiei de coronavirus

Totodată, Alexandru Rafila a declarat că valul cinci ar putea fi ultimul din pandemie, după ce a explică că în timp ce transmisibilitatea unei tupini crește, scade patogenitatea.

„Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că așa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tupini crește, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron, demonstrează că așa este și mi-e greu să cred că vom mai asista la un număr mare de cazuri cu o tulpină care să fie mai patogenă decât Omicron. E posibil să apară variante mai patogene, dar cu transmisibilitate scăzută și atunci o să discutăm despre o manifestare de tip endemic, nu epidemic. Cred că anul 2022 va fi cel în care vom încheia această urgență mondială, globală, de sănătate publică ”, a mai precizat Alexandru Rafila.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Şofer mort într-un accident cu impact devastator în Neamţ. Ce au surprins camerele de supraveghere VIDEO

Calendar creștin ortodox luni, 16 mai 2022. Mai mulți sfinți, sărbătoriți astăzi. Rugăciunea de astăzi

Ciolacu susține că în România nu este criză alimentară: 'Inflaţia şi scumpirile au fost şi din cauza lanţului de aprovizionare'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Calendar creștin ortodox duminică, 15 mai 2022. Doi sfinți, sărbătoriți. Rugăciunea de azi

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies