Ce spune parintele Necula despre femeile care se machiaza: este pacat sau nu?

Author: B.M.
Actualizat: 14 iul 2022, 15:30

Parintele Constantin Necula este foarte iubit si foarte apreciat de catre comunitatea crestin ortodoxa din Romania.

Preotul are harul de a se apropia foarte usor de tineri si de a discuta cu ei, in termeni usor de inteles, despre problemele cu care acestia se confrunta zi de zi.

Iata ce spune parintele Necula despre doamnele si domnisoarele care intra machiate in biserica si care apeleaza des la astfel de tehnici de infrumusetare:

"Ganditi-va la machiaj din punct de vedere teologic.

Omul, fiind chipul slavei lui Dumnezeu, orice adaos sau scadere din el duce la o demonetizare a lui, ca persoana.

Se pierde chipul, persoana, ceva din indentitate. Ma gandesc la o imagine pe care o am de cand eram mic, la Brasov, cand deasupra scenei de la teatrul de papusi erau doua masti: una care rade, alta care plange.

E cea mai buna icoana pe care o am asupra persoanei din teologia bizantina.

(…) La tanticile machiate, problema se pune invers. Pe masura ce vor sa se individualizeze, fara indoiala ca… se individualizeaza, nu mai seamana cu nimic!

Uneori nu mai seamana chiar cu nimic omenesc. Observati, exista un continut telogic al machiajului. Pe de alta parte, exista o doza de bun simt, peste care daca se trece, este lezata inclusiv frumusetea feminina; in fond, o fata care se machiaza recunoaste… ce? De ce se machiaza? Ca sa arate mai frumoasa", spune parintele Constantin Necula.

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!