Ziua așteptată de toți românii! Orban ridică toate restricțiile!

,
Ludovic Orban
Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că restricțiile vor fi ridicate în ziua alegerilor[Sursa foto: Guvernul României]

Premierul Ludovic Orban a anunțat că toate restricțiile vor fi ridicate pe 6 decembrie 2020, ziua alegerilor parlamentare.


In articol:

„Aş vrea să transmit un mesaj, că există o oarecare îngrijorare din partea cetăţenilor privitoare la exercitarea dreptului de vot. În toate localităţile carantinate, care vor fi carantinate în data de 6 decembrie, cetăţenii îşi vor putea exercita dreptul de vot! Nu va exista restricţie în ceea ce priveşte deplasarea cetăţenilor la secţiile de votare pentru exercitarea acestui drept fundamental”, a declarat Ludovic Orban ieri, după şedinţa conducerii PNL.

Premierul a precizat că persoanele infectate cu Covid-19 și cele aflate în izolare vor putea vota cu urna mobilă.

„De asemenea, toţi cetăţenii care se află în izolare sau în carantină datorită faptului că sunt infectaţi cu COVID, fie ca urmare a faptului că vin dintr-o ţară cu incidenţă de infectare mai mare decât România şi sunt carantinate 14 zile, fie persoane care au intrat în contact cu persoane bolnave, îşi vor putea exercita dreptul de vot prin intermediul urnelor mobile, care vor fi transmise către toţi cetăţenii care doresc să voteze, să vină urma mobila la ei acasă, din cauza faptului că se află în izolare la domiciliu sau în carantină”, a mai declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că, în cazul în care BEC va avea nevoie de o nouă reglementare, Guvernul va emite o Hotărâre de Guvern în acest sens.

„Dacă Biroul Electoral Central mai are nevoie de vreo reglementare din partea noastră, fie această reglementare se va introduce în cadrul Hotărârii de Guvern privind starea de alertă, fie se poate introduce în ordinele de carantinare în care să fie exceptate de la restricţii deplasarea pentru exercitarea dreptului de vot”, a punctat Ludovic Orban.

Alegeri parlamentare 2020
Alegeri parlamentare 2020

Mai multe localități sunt carantinate

Mai multe localități, inclusiv în apropierea Capitalei, sunt în prezent în carantină. Printre acestea se numără comunele Berceni și Clinceni și orașele Bragadiru și Chiajna, toate aflate lângă București.

Raed Arafat, șeful DSU, a vorbit și despre posibilitatea ca Bucureștiul să fie carantinat. Șeful DSU a explicat condițiile în care și Capitala va intra în carantină.

„Pentru că nu luăm doar cifra, nu e doar incidența care e luată în considerare, sunt mai multe lucruri luate în considerare de DSP. Sunt toate măsurile generale luate pentru peste 3 la mie: restaurante închise, teatrele, cinema. Sunt restricții de circulație noaptea, magazinele se închid la 21. Sunt măsuri deja luate. Ilfov a decis să ia o masură care cred că va avea impact asupra Bucureștiului, pentru că foarte multe zone sunt rezidențiale. Se va permite mișcarea celor care merg la muncă, au motive, dar se va limita foarte mult mișcarea neesențială. Se vor limita doar la activitățile prevăzute în ordin. Aici va fi un impact. Urmează ca DSP București, cu comitetul municipal, cu INSP, să facă analizele, la momentul în care consideră, ei pot să vină cu propunerea oricând. Acest punctaj trebuie făcut pentru a stabili dacă e sau nu cazul. O măsură de carantinare ori măsuri suplimentare restrictive oriunde pot reduce numărul cazurilor. Nimeni nu poate combate asta. Dar momentul în care se implementează asta trebuie decis. Sunt și localități care n-au luat măsura carantinării, au luat măsuri de ordine publică și acolo vedem unele semne pozitive.

Dacă vrei să reducem rapid, cum se întâmplă la Sălaj, Sibiu, la Alba, Baia Mare, atunci măsurile care sunt suplimentate restrictiv pot duce mai repede la aceste rezultate.

Dar se analizează un punctaj. Trebuie depășit, mi se pare, 60 de puncte pentru ca INSP să avizeze. S-a făcut pentru ca deciziile să nu fie arbitrare, la presiune, ci mai degrabă pe baza punctajului”, a declarat Raed Arafat.

Citeste si: Stare de urgență în România după alegeri? Ludovic Orban, declarații oficiale

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cine sunt membrii USR care vor candida la Alegerile Parlamentare din 6 decembrie

ALERTĂ Ministrul de Interne trimite CORPUL de CONTROL la IPJ Timiș, după ce șeful Secției 4 a amenințat un subordonat cu bătaia

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Stare de urgență în România după alegeri? Ludovic Orban, declarații oficiale

Cum arată ultimele sondaje pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie. Cât la sută au PSD, PNL sau USR

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies