Stare de urgență în România după alegeri? Ludovic Orban, declarații oficiale

,
Ludovic Orban anunt stare de urgenta
Ludovic Orban, premierul României[Sursa foto: Facebook]

România a raportat din nou peste 10,000 de îmbolnăviri cu COVID-19 într-un interval de 24 de ore, iar în spațiul public se vorbește tot mai mult despre posibilitatea reintroducerii stării de urgență. Ce spune Ludovic Orban despre această măsură?


In articol:

Deși au apărut foarte multe zvonuri referitoare la introducerea stării de urgență pentru a ține sub control pandemia de coronavirus, premierul Ludovic Orban dă asigurări că autoritățile nu iau în calcul această măsură și a explicat și care sunt motivele pentru care România va rămâne în stare de alertă în continuare.

Ludovic Orban, noi precizări despre introducerea stării de urgență

În contextul în care spitalele din România sunt aproape pline, iar numărul celor care se infectează cu noul coronavirus este în creștere, există voci care afirmă că o nouă stare de urgență și carantina totală ar fi singurele soluții pentru a gestiona această criză medicală.

masuri pandemie coronavirus
Autoritățile atrag atenția că măsuri ca distanțarea socială sau purtarea măștii pot preveni îmbolnăvirea cu noul coronavirus[Sursa foto: PixaBay]

Întrebat dacă România se pregătește pentru a intra din nou în stare de urgență, premierul Ludovic Orban a declarat că nu există această posibilitate, având în vedere că starea de alertă pune la dispoziția autorităților instrumentele necesare pentru a ține sub control pandemia și pentru a-i sancționa pe cei care nu respectă regulile impuse de autorități.

Citeste si: Situație critică! Orașul care a rămas fără medici din cauza COVID-19

„Starea de urgenţă oferă puţine măsuri suplimentare faţă de starea de alertă.(...) Nu există nicio discuţie legată de starea de urgenţă.

Starea de alertă ne oferă instrumente dacă sunt folosite în mod raţional, pe baza unor evaluări ştiinţifice, pe baza evaluării zonelor cu cel mai mare risc de infectare, de asemenea pune la dispoziţie şi instrumente de a-i sancţiona pe cei care nu respectă regulile. Sigur, mai avem o problemă cu primarii, noi nu putem de exemplu să suspendăm autorizaţia unei terase care nu respectă regulile. Autorizaţiile de funcţionare sunt date de primari şi de aceea am cerut prefecţilor să ceară concursul primarilor, care trebuie să se implice şi să îşi folosească toate pârghiile pe care le
au la dispoziţie pentru a comunica măsurile respective şi pentru a îndemna cetăţenii să respecte măsurile sanitare.”
, a spus premierul României, Ludovic Orban, potrivit digi24.ro.

Citeste si: De astazi e carantina totala! Raed Arafat a semnat ordinele de izolare

 

Citește-ne pe
Citește și:

Carantină totală în România? Premierul Ludovic Orban, anunțul momentului: ”Trebuie să înțeleagă oamenii”

Florin Cîțu i-a făcut cadou de Ziua Femeii: A numit-o șefă și a demis un profesionist

Cum arată soția celebrului Valeriu Gheorghiță? Este extrem de frumoasă. Detalii neștiute despre coordonatorul campaniei de vaccinare

Revine declarația pe propria răspundere! Cum arată noul model

E OFICIAL! Carantina de Weekend: nu se mai poate ieși din casă de la ora 22 până la ora 10 dimineața

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies