Se intampla de la 1 septembrie! Ludovic Orban a facut anuntul

,
redeschidere restaurante ludovic orban
Premierul Romaniei Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban la inceputul sedintei de Guvern faptul ca principalul act normativ este hotararea de Guvern referitor la starea de alerta in care se afla Romania.


In articol:

Ludovic Orban doreste modificarea restrictiilor, astfel incat sa fie permisa reluarea activitatilor institutiilor de cultura, dar si a restaurantelor si a cafeneleleor, in spatii inchise. 

Se deschid restaurantele de la 1 septembrie

Premierul Ludovic Orban le-a cerut reprezentantilor sa se intalneasca cu reprezentantii din domeniul culturii si din industria ospitaliera pentru a-i informa cu privire la regulile pe care autoritatile le solicita. 

Citeste si: Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea restaurantelor: "Intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să..."

„Noi astăzi trebuie să adoptăm Hotărârea de Guvern prin care se modifică Hotărârea de Guvern prin care se schimbă starea de alertă pentru a include toate prevederile necesare pentru reluarea acestor activități în bune condiții.

Imediat după adoptarea HG și publicarea în Monitorul Oficial pentru fiecare domeniu Ministerul Sănătății și Ministerul Culturii vor trebui să emită în cursul zilei de astăzi ordinul comun privind regulile de protecție sanitară care trebuie respectate odată cu reluarea activității în domeniul culturii, iar Ministerul Sănătății și cu Ministerul Economiei vor trebui să emită ordinul privind măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate în cadrul restaurantelor, cafenelelor.

Aici am inclus un prag privitor la răspândirea virusului la nivel județean. Este vorba de 1,5 la mie cazuri cumulate în ultimele 14 zile”, a spus Ludovic Orban, la inceputul ședinței de guvern.

In ce conditii se pot redeschide restaurantele

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă”, spunea Ludovic Orban in urma cu o saptamana. 

Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”,

a afirmat Orban.

Citeste si: Ultima oră! Restaurantele se DESCHID de la 1 septembrie! Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis

 

 

Citește-ne pe

Citește și:

De ce nu dronele, ci tancurile, vor elibera Ucraina: rata de succes ridicată a aeronavelor, rezultatul unor condiţii unice

Ludovic Orban, anunț important despre redeschiderea restaurantelor: "Intenţia mea e în cursul acestei săptămâni să..."

Emmanuel Macron îi dă flit lui Zelenski: Se opune total desemnării Rusiei ca stat terorist

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Legea Pensiilor 2020 se schimbă! Cum poți cumpăra vechime ca să ieși mai repede la pensie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies