Vom avea scoli experimentale din toamna. Cand se stabileste lista unitatilor pilot

,

Guvernul a aprobat, joi, funcţionarea unităţilor de învăţământ cu statut de unităţi-pilot, experimentale şi de aplicaţie, începând cu anul şcolar următor.


In articol:

Acestea vor pune în aplicarea şi vor evalua proiecte de cercetare educaţională şi noi modele curriculare.

Lista şcolilor care vor funcţiona ca unităţi-pilot, experimentale şi de aplicaţie va fi stabilită până în 15 august.

Începând cu anul şcolar 2020-2021, în sistemul de învăţământ preuniversitar vor funcţiona unităţi de învăţământ cu statut de unităţi–pilot, experimentale şi de aplicaţie. Decizia a fost adoptată în şedinţa Guvernului de joi, 16 iulie, şi face posibilă pilotarea politicilor publice cu impact real în domeniul educaţional”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Rolul unităţilor de învăţământ cu statut de unităţi-pilot, experimentale şi de aplicaţie este de a pune în aplicare şi de a evalua proiecte de cercetare educaţională, noi modele curriculare şi de carieră didactică, în vederea fundamentării de politici publice la nivel naţional.

Conform sursei citate, pentru anul şcolar 2020-2021, lista unităţilor de învăţământ preuniversitar care vor funcţiona ca unităţi-pilot, experimentale şi de aplicaţie se aprobă prin ordin al ministrului educaţiei şi cercetării, până cel târziu la data de 15 august 2020.

Citeste si: 10 milioane de copii nu se vor mai intoarce niciodata la scoala! "Salvati copiii", semnal de alarma

Citeste si: Ecaterina Andronescu este ingrozita: "Daca vrem sa ne batem joc de tara, asta o face posibil!"

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va aproba metodologia de înfiinţare şi funcţionare a unităţilor–pilot, experimentale şi de aplicaţie. Aceasta va cuprinde şapte componente: modalitatea prin care unităţile de învăţământ preuniversitar pot solicita dobândirea acestui statut; criteriile de selecţie; modelele curriculare şi de carieră didactică; structura de personal şi modalităţile de organizare a normei de muncă pentru personalul didactic şi nedidactic; mecanismele de finanţare; mecanismul de monitorizare şi evaluare; alte reglementări necesare înfiinţării şi funcţionării, inclusiv Regulamentul de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar cu statut de unităţi-pilot, experimentale şi de aplicaţie (până la 1 august 2020).

Ministerul Educaţiei adaugă că Hotărârea de Guvern va facilita implementarea obiectivelor strategice ale proiectului România Educată.

 

Citeste si: Anul scolar incepe in 14 septembrie. Cele trei scenarii pentru elevi

Citeste si: Se dau 250.000 de tablete si laptopuri. Cand vor ajunge dispozitivele la copiii care vor face scoala online

 

Citește-ne pe
Citește și:

Legea carantinei si a izolarii a fost adoptata in Senat

DEMISIE ÎN USR- Totul a pornit de la SCANDALUL în care Ivan Patzaichin a fost numit 'lupul paznic la oi'

Boala nemiloasă de care suferă Simona Halep. Totul a început din adolescență

Fernando a intrat în direct prin telefon și l-a atacat pe Gabriel: "Te-ai dat prietenul meu și..." Urmărește o ediție incendiară "Puterea dragostei" ASTAZI,...

Daiana a recunoscut că a vorbit cu Fernando: "Da, m-a sunat și..." Ce se întâmplă între cei doi?

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies