Se dau 250.000 de tablete si laptopuri. Cand vor ajunge dispozitivele la copiii care vor face scoala online

,

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, a declarat miercuri că termenul în care 250.000 de tablete şi laptopuri vor ajunge la elevii este stabilit


In articol:

Cand vor ajunge dispozitivele la copii

"Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie", a spus Anisie, într-o dezbatere online organizată de Fundaţia World Vision.

Ea a afirmat că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia online.

Întrebată dacă ia în calcul în acest moment descentralizarea formulei în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, oraşului, comunităţii locale, ministrul Educaţiei a răspuns: "Se ia în calcul şi astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ".

Cum se va decide desfasurarea noului an scolar

Monica Anisie a afirmat că toate deciziile pe care le va lua MEC în ceea ce priveşte desfăşurarea noului an şcolar vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii.

"Vreau să punctez faptul că toate deciziile pe care le vom lua la nivelul Ministerului Educaţiei sau la nivelul Grupului interministerial vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii şi de situaţia epidemiologică. De aceea aşteptăm din partea Ministerului Sănătăţii normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii", a spus Monica Anisie.

Citeste si: Redeschiderea scolilor din toamna, trei scenarii posibile

Citeste si: Ecaterina Andronescu este ingrozita: "Daca vrem sa ne batem joc de tara, asta o face posibil!"

Care sunt scenariile de desfasurare a noului an scolar

Ministrul a menţionat că în cadrul grupurilor de lucru au fost şi propuneri în sensul în care învăţământul preşcolar şi învăţământul primar să se desfăşoare normal în sala de clasă.

"Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă. În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (...) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă (...)", a mai arătat Anisie.

Citeste si: Ce sanse sunt ca scoala sa inceapa normal din toamna? Monica Anisie: "Cel mai bun scenariu"

Citeste si: 10 milioane de copii nu se vor mai intoarce niciodata la scoala! "Salvati copiii", semnal de alarma

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Cum vor ajunge bonurile de masa la pensionari. Violeta Alexandru: "Un mic sprijin pentru pensionarii la care ma tot gandesc"

Vești importante pentru toți românii! Se anunță noi scumpiri

Nu mai dormi niciodată pe burtă! Cât rău îți face și cum îți influențează somnul pe termen lung: Este șocant!

Ramona l-a atacat dur pe Gabriel: "Ce să fac eu cu tine? Ești un..." I-a spus cuvinte grele și a făcut dezvăluiri despre trecutul lui: "Ți-ai lăsat fosta...

Bogdan Mocanu cere ajutor fanilor! "Nu stiu unde sunt si taxiul imi ia 500 de euro"


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies