Cum vor ajunge bonurile de masa la pensionari. Violeta Alexandru: "Un mic sprijin pentru pensionarii la care ma tot gandesc"

,

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă


In articol:

Persoanele în vârstă de peste 75 de ani care beneficiază de pensia socială minimă garantată în valoare de 704 lei urmează să primească bonuri de masă, a anunţat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Violeta Alexandru.

Tichete electronice pentru o masa calda

Persoanele vizate de această măsură vor primi lunar tichete electronice în valoare de 180 de lei, pe care le pot folosi pentru a achiziţiona mese calde de la unităţile autorizate, a explicat Violeta Alexandru, într-o postare pe Facebook.

"Un mic sprijin pentru pensionarii cu vârsta de peste 75 de ani şi cu 704 lei la care mă tot gândesc. Aproximativ 130 milioane de euro pentru acest program finanţat din fonduri europene, fiecare persoană urmând să primească 180 lei/lună sub forma tichetelor electronice. Se vor folosi doar pentru achiziţionarea mâncării calde de la unităţile autorizate", a scris Violeta Alexandru.

Citeste si: Veste buna de la Ministerul Muncii: romanii nu vor mai sta la nicio coada

Citeste si: Recalcularea pensiilor. Violeta Alexandru a spus totul despre cum ar trebui stabilit venitul fiecarui pensionar roman

Cum vor ajunge bonurile de masa la pensionari

Ministrul Muncii a explicat că bonurile valorice vor fi transmise beneficiarilor de către Primării.

"Primăriile vor transmite atât tichetele către pensionari cât şi informaţii cu privire la unităţile autorizate, acolo unde acestea se pot utiliza", a notat Violeta Alexandru.

La începutul anului, aproximativ 900.000 de persoane erau beneficiari ai pensiei sociale minime garantate în valoare de 704 lei.

Citeste si: Se dau tichete pentru masă caldă. Cine poate beneficia de ele?

Citeste si: Se dau vouchere pentru elevi și pensionari! Cine poate beneficia!

 

Citește și:

Ramona l-a atacat dur pe Gabriel: "Ce să fac eu cu tine? Ești un..." I-a spus cuvinte grele și a făcut dezvăluiri despre trecutul lui: "Ți-ai lăsat fosta...

Presiune uriașă pe Guvernul Orban - Angajații din Sănătate ies în stradă! Protestele se vor desfăşura săptămânal în Piaţa Victoriei

Bogdan Mocanu cere ajutor fanilor! "Nu stiu unde sunt si taxiul imi ia 500 de euro"

Carmen de la Sălciua, concurentă la "Puterea Dragostei" în sezonul 3? Prima declarație despre participare

Ce filme și seriale noi apar în luna noiembrie pe Netflix


Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar mai putea interesa
Cookies