Recalcularea pensiilor. Violeta Alexandru a spus totul despre cum ar trebui stabilit venitul fiecarui pensionar roman

,

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a vorbit, marți seară, în direct la TVR, despre cum ar trebui calculate pensiile în România.


In articol:

Ministrul Muncii a spus ca pensiile romanilor ar trebui calculate pe criteriul contributivitatii si ca este timpul ca si la noi sa se aplice corectitudinea in ce priveste veniturile pensionarilor.

Cum ar trebui calculate pensiile

„Din punctul meu de vedere, toate pensiile ar trebui calculate pe criteriul contributivității și nu este punctul meu personal, este punctul de vedere al Partidului Național Liberal, din care fac parte. Niciun om nu este pe o altă categorie, pe o altă treaptă de importanță față de un altul. Eu am spus-o public: cei care spun că au un regim de, ca să spun, de restricție, în sensul în care nu pot practica alte activități pe perioada profesională, trebuie să recunoască că atunci când și-au dorit să ajungă magistrați, că atunci când au vrut să fie în rândul personalului aeronautic civil, toate aceste categorii, funcționari parlamentari, toate … consilier Curtea de Conturi, toți acești oameni, în momentul în care au optat pentru această meserie, erau conștienți că se supun unei restricții în sensul că nu pot practica și acea meserie, pentru că acesta este un argument care se invocă. Dacă suntem de acord cu acest principiu, că ai știut care sunt constrângerile sub aspectul acesta al practicării altor activități, ca să poți să îți completezi veniturile, atunci spun că toate pensiile în România trebuie calculate pe criteriul contributivității, cu excepția celor pentru militari, care sunt pensii de serviciu și care

au, de la Cuza, un mod de calcul și un regim special”, a transmis Alexandru.

Citeste si: Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Ludovic Orban: "Este posibil ca anul acesta să nu..."

Citeste si: Ultima ora: Alocatiile NU se mai dubleaza. Declaratiile premierului Ludovic Orban

Cum ar trebui calculate pensiile romanilor cu venituri mici si a celor care nu au un stagiu de cotizare complet

Ce se întâmplă cu cei care au pensiile mari, spre deosebire de cei care au pensiile mici? Cum facem să armonizăm cele două aspecte? Eu, ca liberal, construită pe principii de corectitudine, spun așa: Nu avem cum să ajungem cu pensiile mici la un nivel aproape… în condițiile în care persoanele respective nu au stagiu de cotizare complet, aproape de cei care au un stagiu de cotizare complet.

Cu alte cuvinte, nu sunt un om mai insensibil, nu nu îmi face plăcere și nu trăiesc cu plăcerea că cineva nu se descurcă financiar, dar sunt datoare să spun public că această societate trebuie să se așeze pe principii de corectitudine.

Dacă dumneavoastră ați muncit în fiecare zi, ați mers la serviciu, poate pe un salariu mai mic, poate pune salariu mai mare, pe măsura pregătirii dumneavoastră și a responsabilităților pe care le aveați, și aveți o pensie, să îi spunem într-un cuantum de 1.500,

dau un exemplu la întâmplare, este profund injust ca pensia mea, a unui om care nu a contribuit cât dumneavoastră din diverse motive, nu judec pe nimeni, să ajungă foarte aproape de cea dumneavoastră, pentru că nu este corect. Altminteri, ce încurajare a muncii pot să fac eu pe principiul acesta, să muncim cât mai puțin că vor exista soluții mai târziu?

Datoria mea este să apăr acest principiu al corectitudinii, fără să spun, și va asigur că ne preocupă acest aspect, fără să spun că nu analizăm, ba dimpotrivă, posibilitatea de a sprijini pe cei cu aceste… se numesc pensii, dar sunt… mă rog, au un regim special aceste pensii sociale de 704 RON, cel mai jos prag de plată a pensiei în acest moment, ne preocupă să știți și o spun public, să găsim o soluție pentru o creștere a acestui cuantum, însă în mod evident această creștere nu trebuie să ducă la o apropiere a rezultatului final față de cei care au contribuit și care au muncit într-un stagiu complet de cotizare, pentru că nu este corect”, a mai declarat ministrul Muncii.

Citeste si: Violeta Alexandru a anuntat ca vor creste pensiile: "Acest Guvern este responsabil"

Citeste si: Adevarul despre cresterea pensiilor si alocatiilor. Raluca Turcan: "Cu sinceritate maxima, vom veni cu toate argumentele"

 

Citește-ne pe
Citește și:

Livian i-a înfuriat pe prietenii de pe instagram: "Bianca postează story să te voteze lumea, iar tu..."

OFICIAL - Scade rata de infectare în București și Ilfov: toate județele sunt în scenariul verde

Un nou divorț bombă în showbiz! Păreau cel mai sudat cuplu, dar în realitate se certau nonstop. S-au despărțit în mare secret, dar acum s-a aflat adevărul

Redeschiderea scolilor din toamna, trei scenarii posibile

OMS recunoaste ca "apar dovezi" despre raspandirea coronavirusului pe calea aerului

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies