Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Ludovic Orban: "Este posibil ca anul acesta să nu..."

,

Pandemia de coronavirus a afectat puternic sectorul economiei, astfel că au apărut dezechilibre în mai multe zone. Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor?


In articol:

Deși inițial se vorbea despre o majorare a pensiilor cu până la 40%, Ludovic Orban a precizat că o astfel de măsură nu se mai poate aplica în contextul actual, având în vedere problemele economice apărute din cauza crizei coronavirusului.

Citeste si: Nelu Tataru, semnal de alarma: "O sa vedem ca avem dublarea sau triplarea de cazuri pe zi!"

Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Ludovic Orban: "Este posibil ca anul acesta să nu..." 

Așa cum era de așteptat, pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile autorităților legate de majorarea pensiilor. Premierul a anunțat că deși pensiile vor fi mărite, majorarea nu va mai fi de 40%, așa cum a fost anunțat inițial. Pentru că bugetul pentru pensii a scăzut destul de mult, Ludovic Orban a precizat că este posibil ca, în perioada imediat următoare, pensiile să fie mărite, însă creșterea va trebui gândită astfel încât autoritățile să poată plăti pensiile românilor, fără să fie nevoie de eforturi financiare foarte mari.

Citeste si: Ultima ora: Alocatiile NU se mai dubleaza. Declaratiile premierului Ludovic Orban

"E ca într-o companie, dar dacă scad veniturile, nu poţi să măreşti salariile.

În acest moment, încasările la bugetul de stat, la bugetul de pensii au scăzut semnificativ, în ciuda eforturilor şi a strădaniilor noastre. Nu mai sunt aceleaşi condiţii care erau în condiţiile în care am fi avut o creştere economică de 4,5-5%. Nu poţi să îţi baţi joc de oameni şi să le promiţi lucruri pe care nu le poţi realiza. Este posibil ca anul acesta să nu avem creştere economică, dimpotrivă să avem o scădere economică.
În condiţiile acestea, nu poţi să îţi baţi joc de oameni şi să le promiţi lucruri pe care nu le poţi realiza. Noi vom creşte pensiile. Le vom creşte pe baza unei analize foarte serioase. Vom realiza propriile prognoze economice pe următorii ani şi vom consulta toate prognozele făcute la nivel european de toate entităţile care au capacitatea şi vom lua decizia de a creşte pensiile. Vom creşte astfel încât să putem să le plătim, fără să tipărim bani.
Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susţinută financiar, pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a putea face faţă tuturor plăţilor."
, a spus Ludovic Orban, potrivit libertatea.ro.

Citeste si: Incendiu puternic pe DN 1. Un autocar cu 46 de persoane a luat foc

 

Citește-ne pe
Citește și:

Actrita Adriana Trandafir este infectata cu coronavirus. Cum s-a infectat vedeta

BNR: 'Un lucru care ne frapează este cel vizând sectorul guvernamental. Aici să ştiţi lucrurile aproape că deranjează'

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

OMS: duminica a fost un record global de cazuri noi. Coronavirus a infectat 183 020 de oameni in 24 de ore

Astazi se redeschid cresele in Bucuresti. Ce masuri speciale sunt obligatorii

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies