Ultima ora: Alocatiile NU se mai dubleaza. Declaratiile premierului Ludovic Orban

,

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, că pensiile vor fi majorate cu atat cat va fi posibil, iar alocatiile vor fi si ele marite, insa dublarea lor nu este posibila acum.


In articol:

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre cresterea pensiilor

"Procentul cu care vor creşte pensiile nu poate fi deocamdată anunţat public.

Ministrul Finanţelor a avansat un procent de 10%. El deţine cele mai bune date în momentul de faţă. E ca într-o companie, dar dacă scad veniturile nu poţi să măreşti salariile. În acest moment, încasările la bugetul de stat, la bugetul de pensii au scăzut semnificativ, în ciuda eforturilor şi a strădaniei pe care le-am făcut. Nu mai sunt aceleaşi condiţii care erau în condiţiile în care am fi avut o creştere economică de 4,5- 5%. Este posibil ca anul acesta să nu avem creştere economică, dimpotrivă să avem o scădere economică. O creştere economică negativă, cum zic economiştii. În condiţiile astea, nu poţi să îţi baţi joc de oameni şi să le promiţi lucruri pe care nu le poţi realiza. Noi vom creşte pensiile. Le vom creşte pe baza unei analize foarte serioase. Conform legii responsabilităţii fiscal-bugetare, Ministerul Finanţelor pregăteşte raportul privind starea bugetară şi economică.
De asemenea, vom realiza propriile prognoze economice pe următorii ani şi vom consulta toate prognozele economice făcute la nivel european, de Banca Mondială, de toate entităţile care au capacitatea şi vom lua decizia de a creşte pensiile. Le vom creşte astfel încât să putem să le plătim, fără să tipărim bani"
, a precizat Orban, într-o emisiune la România TV.

Care este situatia la bugetul de stat

" Suntem într-o criză economică ce a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât şi veniturile bugetului de stat. Se vede limpede că majorarea cu 40% este o majorare care nu poate fi susţinută financiar, pentru că ea generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României, riscând să afecteze capacitatea României de a putea face faţă tuturor plăţilor", a subliniat Orban.

Premierul a facut precizari si despre alocatii

" Vom căuta o soluţie. Nu ne putem permite dublarea alocaţiilor. Este a doua dublare care este făcută după dublarea care a existat în martie, în dezbaterea bugetului, în 2019. Vom da o garanţie privind dublarea alocaţiilor, dar va trebui să gândim un calendar de creştere a alocaţiilor", a adăugat Ludovic Orban.

Citeste si: Astazi se redeschid cresele in Bucuresti. Ce masuri speciale sunt obligatorii

Citeste si: Klaus Iohannis, anunt oficial. Cand se revine la starea de urgenta in Romania

Citeste si: Ultima ora: cu cat se maresc pensiile? Ludovic Orban: "Nu le vom creste ca sa nu le putem plati"

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Nelu Tataru, semnal de alarma: "O sa vedem ca avem dublarea sau triplarea de cazuri pe zi!"

ÎNGRIJORARE în Marea Britanie: Peste 10.000 de cazuri în 24 de ore, O PREMIERĂ din februarie

Scandal ca la ușa cortului! Elena Ionescu și Cristina Șișcanu s-au luat la ceartă în direct! De la ce a pornit totul

Actrita Adriana Trandafir este infectata cu coronavirus. Cum s-a infectat vedeta

OMS: duminica a fost un record global de cazuri noi. Coronavirus a infectat 183 020 de oameni in 24 de ore

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies