Klaus Iohannis, anunt oficial. Cand se revine la starea de urgenta in Romania

Author: B.M.
Actualizat: 19 iun 2020, 11:03
Presedintele Klaus Iohannis

Stare de urgenta: presedintele Klaus Iohannis a declarat oficial cand ar putea reveni Romania la starea de urgenta.

Pe fondul cresterii numarului de cazuri de coronavirus in Romania, presedintele Klaus Iohannis a dat lamuriri referitoare la posibila reinstaurare a starii de urgenta.

Seful statului a facut declaratiile cu ocazia unei vizite la centrul mobil de terapie intensiva de la Romexpo, unde a fost insotit de premierul Ludovic Orban, dar si de ministrul de Interne si de ministrul Sanatatii.

Citeste si: La "Matei Bals" NU mai sunt paturi libere pentru bolnavi de coronavirus. Cea mai mare crestere din ultimele sase saptamani

Stare de urgenta: in ce conditii s-ar putea reveni la stare de urgenta

Presedintele Klaus Iohannis a tinut sa sublinieze ca starea de urgenta ar putea fi reintrodusa in Romania insa numai ca o ultima solutie, "in cazul in care nimic nu functioneaza".

"Revenirea la starea de urgenta este ultima solutie, in cazul in care nimic nu functioneaza. Dar de asta ne intâlnim si luam decizii.

Masurile luate de Guvern au fost foarte bune si luate la timp si o dovedeste numarul mic de cazuri din România, daca ne uitam si la alte state. Rezultatele confirma validitatea si utilitatea si termenul corect in care s-au luat masurile", a declarat Klaus Iohannis.

Citeste si: Atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care vor să meargă în Grecia sau Bulgaria?

Klaus Iohannis, apel la romani in afara starii de urgenta

Zile libere legale în 2023: De ce nu vor fi incluse 6 și 7 ianuarie în lista liberelor legale?

Seful statului a facut apel inca o data la romani sa fie responsabili si sa respecte regulile minime de igiena si de protectie. Klaus Iohannis s-a declarat ingrijorat de cresterea numarului de noi cazuri din ultima perioada.

"Sunt ingrijorat fiindca am vazut in fiecare zi un numar mare de noi pacienti care sunt infectati. Va spun foarte clar, dragi români, feriti-va de virus. Au ramas in vigoare masuri simple, de bun simt si foarte importante. Masca, distanta, igiena mâinilor. Noi nu dorim sa reimpunem masuri de restrictii fiindca ne dorim sa redam românilor o viata normala dar aceasta noua normalitate nu poate fi un succes fara respectarea acestor norme minimale. Dragi mei, va rog sa le respectati", a spus Klaus Iohannis.

Citeste si: Urmărirea contactelor persoanelor infectate cu noul coronavirus se va face cu ajutorul telefonului mobil. În ce țară se va întâmpla asta

 


Nona pare interesată de un date cu Ionuț: „Da, mi-aș dori!”. Concurenta urmează să decidă ce va face în această privință

Nona este interesată de Patrick, dar, atunci când a intrat în „Casa Iubirii”, era îndreptată spre Ionuț. Acum, aceasta are șansa de a avea un date cu Ionuț și mâine, 2 februarie, urmează să decidă dacă va accepta sau nu.

Cookies