Atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care vor să meargă în Grecia sau Bulgaria?

,

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia sau Bulgaria în perioada următoare.


In articol:

După ridicarea restricțiilor, o mulțime de persoane s-au grăbit să plece în vacanță în stațiunile din Grecia sau Bulgaria. În acest context s-au format cozi la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria, motiv pentru care Ministerul Afacerilor Externe a transmis o atenționare de călătorie.

Citeste si: News alert: Alerta cu bomba la statia de metrou Eroilor

Atenționare de călătorie. Ce trebuie să știe românii care vor să meargă în Grecia sau Bulgaria?

Atenționarea de călătorie a fost emisă pe data de 18 iunie. Autoritățile au anunțat că timpul de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria ar putea să crească în zilele ce urmează.

Citeste si: Marcel Pavel, prima declarație după ce s-a aflat că este infectat cu coronavirus. Ce simptome a avut?

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care intenționează să călătorească în Republica Elenă asupra riscului de creștere a timpilor de așteptare la trecerea frontierei cu Bulgaria (Kulata-Promachonas, Nymfea- Makaza, Svilengrad- Ormenio).

Singura cale de acces rutier pentru cetățenii străini (Germania, Polonia, Croația, Serbia, Bulgaria și România) către destinațiile turistice din R.

Elenă o reprezintă tranzitul prin R. Bulgaria, iar reintroducerea de către autoritățile elene de frontieră a măsurii scanării documentelor de călătorie crește considerabil timpul alocat controlului acestora.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena (+302106774035) și Consulatului General al României de la Salonic (+302310340088), apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de urgență ale misiunii diplomatice a României în Republica Elenă ( +306978996222) și Consulatului General al României de la Salonic (+306946049076).", au anunțat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.

Citeste si: Furtul de produse de lux de la Aeroportul ”Henri Coandă”- 20 de persoane au fost reţinute

 

Citește-ne pe
Citește și:

În ce condiții ar putea fi declarată din nou starea de urgență? Klaus Iohannis: "Atunci când vedem că..."

Vești extraordinare de la meteorologi: Vara vine și în termometre

BOMBĂ! S-a aflat cine va câștiga Survivor România 2021! Este totul stabilit

Iasi: crestere ingrijoratoare a numarului de pacienti infectati, de cand s-a trecut la starea de alerta

La "Matei Bals" NU mai sunt paturi libere pentru bolnavi de coronavirus. Cea mai mare crestere din ultimele sase saptamani

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies