Adevarul despre cresterea pensiilor si alocatiilor. Raluca Turcan: "Cu sinceritate maxima, vom veni cu toate argumentele"

,

Vicepremierul Raluca Turcan a spus adevarul despre cresterea pensiilor si a alocatiilor. Cand se va afla ce ne asteapta?

Cand se va decide situatia alocatiilor

La 1 august, facem analiza semestrială a bugetului și se va vedea, vor anunța ministrul de Finanțe și primul ministru care va fi soluția în privința alocațiilor.

Mi se pare corect ca această decizie să fie anunțată, ca și decizia privind pensiile, de către primul ministru și ministrul Finanțelor. Deci, în seara aceasta, de la mine nu o să obțineți o știre cu privire la creșterea sau nu a acestora sau la un anumit procent”, a spus Raluca Turcan, miercuri seară, în cadrul emisiunii „România9” de la TVR 1.

Care este realitatea despre cresterea pensiilor cu 40%

„Pot să spun câteva lucruri de principiu. În privința pensiilor, situația este următoarea: am ajuns la această presiune de a majora pensiile cu 40 la sută pentru că PSD, ignorând o lege care era în vigoare, și anume de a calcula pensiile raportat la rata inflației și la creșterea venitului mediu brut, cum e firesc ca să poată să fie în acord cu creșterea productivității, PSD a spus nu, lasă, o facem noi din pix.

Un calcul electoral.

Și, acum, răspunsul nostru este: vom pune pe masă câteva proiecții a ceea ce înseamnă majorarea pensiilor cu X, Y, Z procente, vom prezenta bugetul și se va anunța decizia”, a precizat Raluca Turcan.

Eu sunt convinsă că, în momentul în care vom lua aceste decizii și le vom anunța, vom veni cu toate argumentele și, într-un exercițiu de sinceritate maximă, o să prezentăm toate argumentele care stau la baza deciziei ”, a mai spus Raluca Turcan.

Citeste si: Ce se întâmplă cu majorarea pensiilor? Ludovic Orban: "Este posibil ca anul acesta să nu..."

Citeste si: Ultima ora: Alocatiile NU se mai dubleaza. Declaratiile premierului Ludovic Orban

Citeste si: Ultima ora: cu cat se maresc pensiile? Ludovic Orban: "Nu le vom creste ca sa nu le putem plati"

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Nelson Mondialu, vlog despre Andreea Pirui! Blonda, Livian si Marius au reactionat in emisiune

Gazul azer ia locul gazului rusesc, în Italia

Nelson Mondialu, vlog despre Andreea Pirui! Blonda, Livian si Marius au reactionat in emisiune

DIICOT l-a prins pe cel mai mare falsificator de bancnote din plastic din lume! A realizat cele mai bune falsuri din istoria Romaniei!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies