10 milioane de copii nu se vor mai intoarce niciodata la scoala! "Salvati copiii", semnal de alarma

,

Zece milioane de copii s-ar putea să nu se mai întoarcă vreodată la şcoală din cauza pandemiei de coronavirus.


In articol:

Abandonul şcolar creşte în rândul celor care provin din mediile defavorizate, arată un nou raport al organizaţiei caritabile „Salvaţi copiii”.

Pentru prima dată în istoria omenirii, o întreagă generaţie de copii la nivel mondial şi-a întrerupt educaţia, potrivit raportului.

Din cauza măsurilor adoptate pe fondul pandemiei de coronavirus, până la 9,7 milioane de copii sunt afectaţi de închiderea şcolilor şi există riscul ca aceştia să nu se mai întoarcă niciodată la şcoală, din motive socio-economice, relateaza mediafax.

Organizaţia a avertizat că noua criză ar putea lăsa un deficit de 77 miliarde de dolari în bugetele educaţiei din ţările cu venituri mici şi mijlocii până la sfârşitul anului 2021. „Salvaţi copiii” a cerut guvernelor şi investitorilor să aloce fonduri pentru a crea un nou plan de educaţie globală pentru a diminua abandonul şcolar.

„Aproximativ 10 milioane de copii nu se vor mai reîntoarce niciodată la şcoală iar acest aspect ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru guvernele ţărilor lumii. Trebuie investit urgent în educaţie pentru a contracara abandonul şcolar”, a declarat Inger Ashing, directorul general al „Salvaţi copiii”, scrie Mediafax.

Citeste si: Redeschiderea scolilor din toamna, trei scenarii posibile

Citeste si: Se vor redeschide scolile in septembrie? Nelu Tataru: "Avem scenarii, de la cele mai sumbre la cele adaptate"

Citeste

si: Anunt despre noul an scolar. Ce se intampla din toamna in Romania: e oficial

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce i-a spus Nelson Mondialu lui Livian după ce a ajuns acasă? Nu s-a putut abține și i-a vorbit despre Bianca: “Tu nu vezi că...”

Florin Cîțu, mesaj de ultimă oră pentru români: 'Cel mai important pentru persoanele vaccinate este viața'

Advăruri nespuse despre Ana Porgras. Cum și-a înșelat aceasta antrenorii? La fel a făcut și cu Zanni. Detalii neștiute până acum (EXCLUSIV)

Nepotul lui Elvis Presley a murit. Lisa Marie Presley este devastata

Sotia lui John Travolta, Kelly Preston a murit

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies