Ecaterina Andronescu este ingrozita: "Daca vrem sa ne batem joc de tara, asta o face posibil!"

,

Fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, a reacționat dur la aflarea regulilor ce se doreau a fi în școli începând din toamnă.


In articol:

Potrivit documentului oficial, recomandările Ministerului Sănătății și ale Institutului de Sănătate Publică presupuneau ca școala să înceapă cu câte 15 elevi în clasă, iar orele să dureze doar 30 de minute. Elevii urmau să nu stea la școală mai mult de patru ore.

Într-o intervenție la DC News, Ecaterina Andronescu și-a exprimat dezacordul și indignarea față de regulile la care sunt supuși elevii, dar și față de "bătaia de joc pe care societatea trebuie să o suporte."

Sunt îngrozită şi aş vrea să mai citesc o dată dimineaţă, când voi fi mai puţin nervoasă. Pentru că după ce am citit, mi se pare că este un document care vrea să bage frica în copii şi să transforme societatea în altceva decât ar trebui să fie o societate.

Sigur, sunt de acord să luăm nişte măsuri de igienizare a şcolilor, suplimentar faţă de ce a fost până acum, dar să băgăm spaimă, să ne fie frică unii de ceilalţi, să distrugem şcoala… pentru că să transformi toate orele în jumătate de oră şi să laşi 20 de minute, adică aproape jumătate din cele 50 pentru spălatul pe mâini, mi se pare că cineva glumeşte cu noi”, a afirmat aceasta.

Mi se par absolut absurde măsurile. Nu şi-a asumat nimeni! Cine e INSP de îşi bate joc de societate? Aş vrea să fi semnat aici, Ionescu, Popescu, să ştim cine sunt oamenii care îşi asumă un asemenea document. Arunci buzduganul, doar-doar o lovi în plin! Nu ai cum să aduci jumătate din elevi la şcoală şi jumătate să îi ţii acasă, în online. Sunt deja nişte măsuri care creează nişte discrepanţe absolut uluitoare între copii.

Nu ai cum să transformi orele! Noi azi am avut o discuţie cu ministerul Educaţiei, în Comisia de Învăţământ, să aplice legea şi să reducă numărul de ore.

Un copil din clasa a VIII-a poate ajunge acum la 38 de ore pe săptămână. Studenţii au 24-26 de ore. Am făcut o lege pentru a reduce numărul de ore, la primar la 20 de ore, la gimnaziu la 25 şi la liceu să nu treacă de 30.

E lege de acum un an. Dar să îţi baţi joc şi să faci o jumătate de oră dintr-o oră, mi se pare că cineva nu ştie ce înseamnă educaţie. Dacă vrem să ne batem joc de ţara asta, asta o să facem probabil!”, a declarat fostul ministru al Educației.

Ulterior, documentul în cauză a fost retras de pe site-ul Ministerul Sănătății, motivând că era vechi. Ministrul Sănătății a afirmat miercuri că nu există în acest moment un set de măsuri aplicabil pentru începutul anului școlar, potrivit playtech.ro

Citeste si: Lovitura pentru cadrele didactice! Ce se intampla cu examenul de titularizare? Ministerul Educatiei a anutat in ultimul moment

Citeste si: Revoltator! Legea Educatiei interzice copiilor sa afle despre identitatea de gen. Ce i se cere presedintelui Iohannis

Citeste si: Cum vor face elevii scoala din 14 septembrie. Schimbari majore pentru copii in noul an scolar

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

La "Matei Bals" NU mai sunt paturi libere pentru bolnavi de coronavirus. Cea mai mare crestere din ultimele sase saptamani

Guvernul a introdus 7 noi substanțe active în lista cu medicamente gratuite pentru bolnavii de cancer și alte boli grave

Momente de teroare pentru Gina Pistol. O femeie s-a prezentat în fața porții ei: „Să aveți parte de ce mi-a făcut mie Smiley…”

Dexametazona este pe Lista Interzisa! Avertizarea Agentiei Nationale Antidoping despre cel mai recent tratament pentru Covid-19

Alerta ANM! Cod galben si cod portocaliu de ploi si vijelii pana duminica

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies