Anul scolar incepe in 14 septembrie. Cele trei scenarii pentru elevi

,

Noul an școlar va începe în 14 septembrie, cu copiii la școală, "dacă situația epidemiologică nu va fi atît de gravă", afirmă ministrul Educației, Monica Anisie.


In articol:

Ea a precizat că autoritățile au trei scenarii pentru noul an școlar și iau în clacul și varianta ca decizia privind modul în care se vor desfășura cursurile- fizic, online sau în formulă combinată- să fie lăsată la latidunea fiecărei școli.

Monica Anisie a afirmat miercuri că toate deciziile pe care le va lua Ministerul Educației în ceea ce priveşte desfăşurarea noului an şcolar vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii, iar la acest moment sunt așteptate normele sanitare pe care vor trebui să le respecte toate unitățile de învăţământ din România.

Ministrul Educației a spus că nu există "o decizie luată" și că sunt conturate trei scenarii.

Copiii de gradinita si cei din invatamantul primar, fizic, la clasa

Ea a precizat că în grupurile de lucru au fost şi propuneri ca elevii din învăţământul preşcolar şi învăţământul primar să participe la cursuri fizic, în sala de clasă.

"Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru, cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă.

Citeste si: Se vor redeschide scolile in septembrie? Nelu Tataru: "Avem scenarii, de la cele mai sumbre la cele adaptate"

Citeste si: Ecaterina Andronescu este ingrozita: "Daca vrem sa ne batem joc de tara, asta o face posibil!"

Cele trei scenarii posibile

În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca

după aceea să alterneze grupurile de elevi.(...) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă(...)", a arătat Anisie la dezbatere online organizată de Fundaţia World Vision, potrivit Agerpres.

Autoritatile locale ar putea decide

Întrebată dacă ia în calcul în acest moment descentralizarea deciziei privind formula în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, oraşului, comunităţii locale, ministrul Educaţiei a răspuns: "Se ia în calcul şi astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de

învăţământ".

Citeste si: Se dau 250.000 de tablete si laptopuri. Cand vor ajunge dispozitivele la copiii care vor face scoala online

Citeste si: 10 milioane de copii nu se vor mai intoarce niciodata la scoala! "Salvati copiii", semnal de alarma

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se incheie testarea pe oameni a unui vaccin impotriva coronavirusului. Ce anunta Rusia despre starea voluntarilor

Şomaj tehnic la Aeroporturile Otopeni şi Băneasa - Activitate redusă timp de două luni, din cauza pierderilor/ DOCUMENT

Horoscop Cristina Demetrescu. Cum este afectată fiecare zodie în parte de Mercur Retrograd în această perioadă. Eclipsa de soare vine cu probleme mari

Starea de alerta, prelungita pentru inca 30 de zile. Hotararea de Guvern

Cel de-al treilea sezon „Puterea dragostei” incepe pe 27 iulie, la Kanal D!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies